pondělí 16. května 2022

Studenti, certifikujte své znalosti zdarma.

To, že Microsoft nabízí na většinu svých technických produktů i možnost certifikace, je asi známá věc. Ať se jedná o správu počítačů, Azure, databáze nebo dovednosti v Microsoft Office, téměř na každou oblast je dostupná i příslušná certifikace, která prokazuje vaše nabyté znalosti a dovednosti. Jednou ze skupin zkoušek, které by se daly označit jako vstupní do světa technických certifikací, jsou Microsoft Fundamentals. V tuto chvíli jsou dostupné v této kategorii následující zkoušky:

Až donedávna platilo, že všechny tyto zkoušky byly placené, v ceně cca 99 USD, resp. jejich lokální ekvivalent. A právě v této oblasti byla oznámena zásadní změna a tou je možnost skládat tyto zkoušky a získat příslušné certifikace pro studenty zdarma. A vás bude určitě zajímat, jak na to:

1. Zaregistrujte se na portálu Microsoft Learn a vytvořte si studentský profil





2. Vyberte si a rozmyslete si, jaké zkoušky chcete konat. Důležitým benefitem je i fakt, že studenti nezískají "pouhou" zkoušku zdarma, ale získají i přípravné materiály, kurzy a dokonce i testy nanečisto. 

3. Jakmile máte vytvořený profil na Learn, vybranou zkoušku z oblasti Fundamentals a prošli jste si i nabízené online kurzy zdarma, jste pravděpodobně připraveni na složení zkoušky - to můžete provést na tomto odkazu. Na něm ověříte status akademického studenta (skrze školní e-mailovou adresu, ISIC kartu apod.) a získáte jednak voucher a jednak přístup k testu nanečisto, ve kterém se nachází 150 otázek a simuluje oficiální zkoušku. Detailní postup toho, jak provést ověření nároku naleznete zde. Tato certifikační aktivita pro studenty je spravována společností Cloud Ready. Nemusíte se tedy bát, až budete přesměrováni na tyto stránky. 





V tu chvíli je možné si vyzkoušet test nanečisto skrze prostředí MeasureUP či se rovnou zaregistrovat na zkoušku, kterou můžete konat jak v testovacím centru Pearson VUE (kterým může být třeba i vaše škola) nebo dokonce i u vás doma. Jen je zapotřebí splnit podmínky jako např. že během testu nesmí být s vámi nikdo v místnosti, nesmíte mít okolo sebe žádné jiné PC a obrazovky apod. 

Tak hodně štěstí u zkoušek!

Žádné komentáře:

Okomentovat