úterý 24. února 2015

Windows aplikace (nejen) pro školství - 13.díl

Ve Windows 8 naleznete kalkulačku jak tu klasickou, desktopovou, tak i novou, moderní a dotykovou. Pokud by vám z nějakého důvodu nevyhovovala ani jedna nebo ani jejich kombinace, máte možnost využít tuto aplikaci, která kromě standardních matematických operací nabízí např. i převodník 150 světovým měnových jednotek, více jak 50 vědeckých funkcí, 125 matematických a statistických konstant a více jak 200 jednotek v rámci převodu.

 
Pokud potřebujete svým studentům zábavnou formou představit jednotlivé dinosaury v přehledné podobě, tak právě tato dinoecyklopedie je určena právě vám. Kromě podrobného popisu v graficky čistém prostředí aplikace podporuje aktivní dlaždice v úvodní obrazovce systému Windows a umožňuje využít přichycení aplikace k levému nebo pravému okraji tak, abyste měli vždy přehledně k dispozici informace, které potřebujete.



Kytara pro samouky, tak takto by se dala nazvat přesně tato aplikace. Určená pro začátečníky a nabízející 52 lekcí od úplných začátků popisu kytary až po relativně náročné skladby. Vaším učitelem bude profesionální kytarista Franck Graziano, který vám předvede a především vás naučí své umění ve videoukázkách v HD rozlišení.


Programování je v dnešní době velice vyhledávaná dovednost. Nicméně už se často nejedná jen o klasické programování a tvorbu aplikací, ale často se s programováním můžeme setkat i v robotice. A právě tato aplikace vás pomocí vytváření vzorů robotem na základě využití různých algoritmů. Základní instrukce jsou velice snadné, nicméně je pro každou situaci připravena přehledná nápověda. Vše je řešeno formou zábavné hry a často tak ani studenti nepostřehnou, že z hraní si s robotem přešli do programování.



Představit si jak vypadá rostlinná či živočišná buňka nebo bakterie je pro studenty ze statických obrázků poměrně dost složité. Proto se pro tyto účely využívají 3D modely. Aplikace iCell vám je přináší a to pro všechny tři zmiňované objekty. Dozvíte se o jednotlivých částech buněk a zobrazený objekt můžete dle potřeby přibližovat nebo oddalovat.










neděle 1. února 2015

Windows aplikace (nejen) pro školství - 12.díl

Typing Fingers

Psaní všemi deseti je v dnešní moderní době jednou ze základních znalostí, kterou by každý uživatel měl mít. Nabídka aplikací pro výuku této dovednosti se v poslední době rozšířila o další, kterou najdete v katalogu aplikací Windows Store a která je, a to je důležité, plně lokalizovaná a nabízí české výukové rozhraní včetně českého rozložení klávesnice. Zejména mladším uživatelům se pak bude určitě líbit grafické zpracování této aplikace.


Wonders of the World

Zkuste dát vyjmenovat dnešním studentům klasické divy světa? Co se dozvíte? Facebook, internet,… V této aplikaci máte vše pohromadě, na jednom místě. U každého divu světa máte k dispozici jeho podrobný popis. Oprašte si zvé znalosti o paláci Taj Mahal nebo Machu Picchu.


World Countries Factbook

Klasických map, ve kterých se můžete podívat na jednotlivé státy světa, je ve Windows Store poměrně mnoho. Tato aplikace ale k nim přidává důležitá fakta a další zajímavé informace. Mimo to se můžete rovnou na mapě podívat na vlajky jednotlivých států. Data v aplikaci jsou založena na světoznámé The World Factbook od ještě známější CIA.


PreSchool Essentials

Ani v dnešním seznamu aplikací nezapomínáme na ty nejmenší. V této graficky povedené aplikaci si můžete vyzkoušet práci s tvary, písmenky, číslicemi nebo barvami. Kromě toho zde můžete kombinovat a skládat puzzle založené na obrázcích a písmenkách, skládat dohromady jednotlivé tvary písmen a naučit se jemné motorice v podobě obtahování různých vzorů.


SkyORB

Ponořte se do hvězdného světa díky aplikaci SkyOrb. Čeká na vás 3D mapa hvězd, 3D planetárium a mnoho dalšího. Zajímavou vlastností aplikace je ta funkce, že po namíření tabletu na oblohu se vám zobrazí, na jakou hvězdu se právě díváte. V aplikaci je možné snadno vytvářet screenshoty nebo si zobrazit mapu bez jakýchkoliv rušivých ovládacích prvků.