úterý 26. února 2013

Internet Explorer 10 pro Windows 7


V případě, že stále používáte Windows 7 a bylo vám líto, že nemůžete používat Internet Explorer ve verzi 10, tak jako mohou uživatelé Windows 8, již nesmutněte. Právě dnes byl uvolněn Internet Explorer 10 pro Windows 7. Stahovat můžete jak 32-bitovou verzi, tak 64-bitovou.

neděle 24. února 2013

Další novinky v Office Web Apps


Je tomu již několik měsíců, kdy se v Office Web Apps objevily nějaké podstatné změny a novinky a tak byl nejvyšší čas přidat další. Tady jsou:

1. Kopírování obrázků z webu

Nově můžete ve všech aplikacích Office Web Apps (Word Web App, Excel Web App, PowerPoint Web App a OneNote Web App) kopírovat a vkládat obrázky přímo z webu. Stačí na stránce s nalezeným obrázkem jej zkopírovat do schránky (např. přes Ctrl+C) a pak následně do jakéhokoliv dokumentu výše uvedených aplikací jej vložit (např. přes Ctrl+V).

2. Minipanel nástrojů


Zvykli jste si v klasických desktopových aplikacích na minipanel nástrojů, který vám dává rychlý přístup k často používaným funkcím formátování a ve webových verzích vám chyběl? Již nebude. Pokud nyní v aplikacích Word Web App nebo OneNote Web App označíte slovo nebo větu, rovnou se vám nad tímto výběrem zmiňovaný minipanel zobrazí, což vám pochopitelně ušetří mnoho času. Už totiž nemusíte požadované příkazy hledat „až“ na pásu karet. V aplikaci PowerPoint Web App se tento panel zobrazí po klepnutí pravého tlačítka na vybraný objekt.

3. Vylepšený PowerPoint

Webová verze PowerPointu dostala další zajímavou funkci, která jí ještě více přibližuje k té desktopové. Tou funkcí je možnost změny rozložení snímku. Stačí tedy jen klepnout v kartě Domů na ve skupině Snímky na příkaz Rozložení a můžete si změnit umístění objektů na snímku přesně podle vašich potřeb.





4. Komentáře a dotyk v Excelu

Excel Web App v rámci této aktualizace také dostal některých změn. Tou první je například možnost práce se sešity, které obsahují komentáře, a také bylo zapracováno na rychlosti otevírání sešitů. Uživatelům dotykových zařízení pak určitě přijde vhod možnost přesunu a změny velikosti grafů stejně tak jako možnost označení více buněk najednout.

pátek 8. února 2013

Office 2013

Vše co jste kdy chtěli vědět o možnostech nasazení Office 2013 najdete v této příručce o neuvěřitelné délce 370 stránek. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30388

úterý 5. února 2013

TechEd Europe 2013

Tak a je to tady. Letošní TechEd Europe se bude konat ve dnech 25.-28. června a z loňského Amsterodamu se stěhuje do dalšího nádherného města, Madridu. Registrace se otevírají 12. února na www.msteched.com