neděle 19. března 2017

Surface Mouse - první česká recenze a unboxing

Minul měsíc jsem psal a zajímavém příslušenství, Surface Dial, které patří do rodiny produktů, které Microsoft vytvořil jako doplněk pro (nejen) zařízení Surface. Celkem už jsou 4 - Surface Dial, Surface Keyboard, Surface Natural Keyboard a Surface Mouse, o které bude tento článek.

Tak jako každé zařízení Surface, i balení této myši dodržuje jednotný grafický vzhled a tak jej v obchodu poznáte velice snadno.



Pojďme se ale podívat na specifikace:

Technologie: BlueTrack
Snímání obrazu: 4000x za sekundu
Rozlišení snímání: 1000 bodů na palec čtvereční
Rychlost snímání: do 30 palců (762mm) za sekundu
Přenos: Bluetooth 4.0, 2,4GHz
Podporovaný OS: Windows 8 a vyšší, Android 4.4.2 a vyšší, MacOS 10.0.5 a vyšší
Plastové tělo, kovové kolečko
Baterie 2x AAA (přiloženy v balení)
Výdrž: až 12 měsíců
Hmotnost: 90,9 g s bateriemi.

Výše uvedené informace dávají tušit, že práce s myší bude opravdu bezproblémová.

Ihned po rozbalení může někomu myš připomínat podobnou, kterou má Microsoft v nabídce - Designer Bluetooth Mouse. Svým designem z ní určitě vychází, ale je o poznání vyšší, čímž se mnohem lépe drží a rozdílem je i uvedené kovové kolečko. Povrch myši je z šedivého matného plastu, dodržuje se tedy i na samotném výrobku barevné provedení všech Surface příslušenství.




Myš se příjemně drží, neklouže, díky technologii BlueTrack pracuje přesně bez problémů na všech površích, nefunguje z pochopitelných důvodů jen na zrcadle.

Na horní straně je zmiňované kovové kolečko, které má krokování, nenajdete u něj naklápění do stran. Díky vyššímu profilu myši oproti Designer Bluetooth Mouse se dají tlačítka lépe stisknout a kliknutí je o něco jistější.


Ve spodní části myši se nachází tlačítko pro zahájení spárování (dlouhý stisk) a vypnutí (krátký stisk). Poslední součástí spodní strany je pak magnetický výklopný kryt, pod kterým se nachází dvě AAA baterie.

Pro náruživého hráče asi tato myš nebude tím pravým, ostatně to ani není cílová skupina produktu, je téměř povinností pro všechny majitele zařízení Surface a pak pro všechny, kteří chtějí pěkně vypadající, precizně zpracovanou a přesně fungující myš bez zbytečných tlačítek, protože při práci s ní ani myš v ruce skoro nevnímáte. O mé hlavní mobilní myši je rozhodnuto!




Žádné komentáře:

Okomentovat