čtvrtek 19. ledna 2017

Zimní nadílka v aplikaci OneNote

Populární poznámkový blok OneNote se stává čím dál více běžnou součástí dnešních učitelů a studentů. Čím dál více dětí si do školy nosí různé formy elektronických zařízení (tablet, notebook, telefon) a na těchto všech zařízeních nezávisle na operačním systému je OneNote dostupný a tak je snadné mít svůj elektronický sešit neustále u sebe.

OneNote se v poslední době velice rychle vyvíjí, programátoři této aplikace čile komunikují se studenty a učiteli a jejich zpětnou vazbu a požadavky na nové funkce zapracovávají do nových verzí stejně tak, jako je tomu teď. Pojďme se tedy podívat, co na Vás v zimním vydání čeká nového.

Dostupnost doplňku Poznámkové bloky pro školy na více platformách

Tento skvělý doplněk, který ještě více rozšiřuje možnosti OneNotu pro využití ve školství je nyní dostupný i ve verzi OneNote Online a verzi OneNote pro Windows 10.




Díky této novince tak můžete snadno a rychle provádět následující aktivity:

  • Distribuovat stránky nebo oddíly studentům - to je mnohem efektivnější než poskytovat materiály do Knihovny obsahu a nechat studenty, ať si vyberou
  • Kontrolovat průběžně práci studentů - stejně jako v tomto doplňku pro OneNote 2013/2013, i zde je možné snadno a rychle kontrolovat domácí úkoly, zadané úlohy nebo kvízy. Stačí jen vybrat jméno studenta.



Novinky v doplňku Learning Tools 

V posledních měsících jeho vývojáři usilovně pracovali, aby byl dostupný na mnoha aplikacích a platformách - Word, Word Online, OneNote Online nebo Office Lens pro iPhone. I tak ale probíhala práce na původní verzi pro OneNote, která se nyní dočkala několika dalších novinek. Mezi ty největší patří podpora dalších cizích jazyků a snazší způsob nasazení a aktualizace těchto doplňků.

Zábavnější hodina díky samolepkám

Jedna z mnoha funkcí, která se objevila na četné žádosti učitelů, kteří tak nyní mohou přilepovat samolepky do sešitů studentů. A co více, textové popisky si můžete snadno upravit dle potřeby a již nyní se pracuje na další sadě zábavných samolepek. Samolepky jsou nyní dostupné ve OneNote Online, během následujících týdnů se objeví i v doplňku pro OneNote 2013/2016 a Windows 10.


Nový obsah pro vložení

Již nyní je možné do OneNote sešitů vkládat obsah z různých zdrojů jako jsou YouTube, Vimeo, Slideshare, Sway, Docs.com nebo Office Mix. Ve spolupráci s dalšími partnery je možné do OneNote nově vkládat i obsah z těchto služeb:
  • Quizlet
  • ThingLink
  • GeoGebra
  • Wizer
  • Sketchfab 3D

Opět je vidět, že na OneNotu se neustále pracuje, vylepšuje a to i zejména na základě zpětné vazby učitelů a studentů. V následujících měsících se tak můžete těšit opět na pořádnou dávku nových funkcí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat