středa 24. února 2016

333 tipů pro Microsoft Office 2016 (11-15)

11.     Kde najdu důležité informace o Microsoft Office?

Veškeré důležité informace o produktu Microsoft Office naleznete na webové stránce http://office.com, zde kromě základních informací o produktech naleznete ke stažení a prohlédnutí také tisíce obrázků, šablon nebo výukových lekcí.

12.     Co jsou to Office Online?

Office Online jsou webovou odlehčenou verzí aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Umožňují vytvářet dokumenty Office i bez nainstalované a zakoupené licence na jakémkoliv počítači připojeném k internetu. Nevýhodou je omezená funkčnost a nutnost připojení k síti internet v okamžiku práce s dokumenty. Office Online jsou například součástí zdarma dostupné služby OneDrive, kterou si jakožto internetové úložiště můžete zřídit na www.OneDrive.cz.

13.     Co je to Office 365?

S příchodem Office 2016 se do povědomí uživatelů začal dostávat i další produkt společnosti Microsoft a to Office 365. Nejedná se o nějakou novou verzi aplikací Office, ale o službu předplatného aplikací Office (vždy té nejnovější verze) doplněné o benefity v podobě většího prostoru úložiště OneDrive, volných minut pro volání přes Skype apod. Záleží jen na uživateli, zda je pro něj lepší platit jednorázově a mít k dispozici vždy jen tu verzi, kterou si zakoupil nebo si platit Office formou pronájmu a mít k dispozici vždy nejnovější verzi, kterou Microsoft uvede na trh. U firemních zákazníků je pak Office 365 synonymem pro komplexní komunikační řešení v podobě produktů SharePoint Online, Exchange Online, Lync Online, OneDrive Pro, desktopové aplikace Office apod.

14.     Jak se dostat ke svým dokumentům odkudkoliv?

Pokud chcete mít ke svým dokumentům, tabulkám či prezentacím přístup z jakéhokoliv počítače připojeného na internet, využijte webové úložiště OneDrive od společnosti Microsoft. K veškerým souborům, které do tohoto úložiště umístíte, pak máte přístup odkudkoliv. Služba je dostupná zdarma na adrese www.OneDrive.cz a na toto úložiště lze ukládat/otevírat soubory přímo z aplikací sady Microsoft Office 2016 a to dokonce v podobě primární místa pro práci se soubory.

15.     Proč vznikly a jak poznám nové formáty souborů?

Již od verze Microsoft Office 2007 se můžete setkat s novými formáty souborů, které přinesly nové možnosti a funkce. Mezi ty nejvýznamnější patří menší velikost souborů, založení na jazyku XML, možnost využití diagramů SmartArt apod. Nové formáty souborů poznáte podle písmene x na konci přípony souboru (doc-docx, xls-xlsx, ppt-pptx). Novější typy souborů (Office 2007 a vyšší) ale nelze ve starších verzích aplikací (2003 a starší) standardně otevírat, proto vám zajisté přijdou vhod následující dva tipy.

Žádné komentáře:

Okomentovat