čtvrtek 9. listopadu 2023

Malá revoluce ve známkování v Teams.

Víceméně od začátku uvedení školní verze Teams platilo, že základní formou hodnocení jsou body. V průběhu přidávání nových funkcí do Teams se pak objevily např. i sady hodnotících kritérií či možnost zadání váhy důležitosti jednotlivých typů prací. Tou další zásadní funkcí, která z pohledu hodnocení v Teams nyní přibyla, je možnost vytvoření vlastního schématu známek a na základě počtu bodů pak automatické udělení známky. Tato schemata známkování se nastavují na úrovni jednotlivé třídy a to i z toho důvodu, že např. v 5. ročníku bude pravděpodobně méně "přísnější" než u osmáků. Pokud naopak chcete mít schémata známkování stejná pro všechny, dají se samozřejmě použít jako šablona pro import v jiné třídě. Tak jak na to?

1. Otevřete si třídu, ve které chcete vytvořit první schéma známkování. Otevřete si v dané třídě položku Známky, klepněte na Nastavení (ikona ozubeného kola) a zde vidíte, co vše můžete nastavovat v rámci dané třídy. Nás bude zajímat položka v dolní části okna s názvem Schémata známkování, kde vybereme položku Přidat schémata.

2. V nově zobrazeném okně klepněte na tlačítko Přidat schéma, pojmenujete je a zadejte jednotlivé názvy a úrovně konkrétních známek. Všimněte si také, že můžete zapnout zobrazení pouze známek a body tak můžou sloužit jen jako vodítko pro vás. Je jen na vás, zda si jako schéma uděláte klasické 1-5, výborný-nedostatečný, A-E nebo třeba emotikony.


3. Pojďme se teď přesunout do vytváření zadání - v něm přibyla jedna nová položka a tou je možnost výběru hodnotících schémat.

4. Jakmile žák úkol vypracuje a odevzdá, stačí zvolit známku, případně počet bodů a známka se doplní automaticky. 


A pokud chcete takto vytvořené schema využít i v jiné třídě, stačí si otevřít nastavení známek v jiné třídě a v horním pravém rohu klepnout na položku Importovat nastavení z jiné třídy.



Žádné komentáře:

Okomentovat