čtvrtek 3. prosince 2020

Jak v Teamsech napsat nebo připnout důležitou zprávu?

Známe to všichni - některé zprávy jsou méně důležité, některé více a zejména v těch týmech, kde se spíš karta Příspěvky stává chatem, je obtížné zdůraznit nějakou zprávu. Nástroje na to sice v Teamsech jsou, a to například ve formě oznámení. Stačí při psaní příspěvku vybrat první ikonku vlevo - Formátovat, klepnout na položku Nová konverzace a vybrat Oznámení. Zprávu pak můžete poslat do jednoho kanálu nebo přes tlačítko Publikovat ve více kanálech do většího počtu najednou.


Následně se formátování zprávy změní, máte možnost vložit velký nadpis a podnadpis a dokonce i pozadí nadpisu. Ostatně porovnejte sami. Je asi zřejmé, co studenti spíše nepřehlédnou.



Nicméně v Teamsech je ještě jedna možnost, jak mít nějaký příspěvek na očích, protože i výše zveřejněné oznámení může brzy zmizet v propadlišti dějin, pokud je třída z pohledu konverzace hodně aktivní. A tou možností je připnutí příspěvku. Stačí klepnout po vybrání zprávy na tři tečky a vybrat položku Připnout


Zpráva je poté vidět jako připnutá všem a do v informacích o kanálu, které si (pokud je nemáte zapnuté nastálo) můžete zobrazit klepnutím na ikonu i v pravém horním rohu aplikace.






Žádné komentáře:

Okomentovat