pondělí 11. května 2020

Šablony písemek pro Microsoft Forms zcela zdarma

Začínáte využívat v rámci služby Office 365 skvělý nástroj Microsoft Forms, který vám pomůže s tvorbou písemek, co se samy opravují? Tento nástroj umožňuje takto vytvořené písemky sdílet. A proto zejména učitelé zapojení do rozvojového programu Microsoft Innovative Educator Expert dali hlavy dohromady a nasdíleli pro Vás vybrané testy a písemky v Microsoft Forms. Vy si je můžete zcela zdarma a ihned zkopírovat do svých Microsoft Forms pod vaším školním účtem Office 365 a začít je používat tak jak jsou, nebo si je upravit dále dle potřeby.

Jak vidíte, ve sdílení a komunitě je síla a proto Vás zároveň chceme poprosit - pokud máte i vy nějaké zajímavé testy vytvořené v Microsoft Forms a chcete rozšířit tuto databázi testů i pro ostatní učitele, budeme jedině rádi

Chci si stáhnout písemku, co mám udělat?


Pokud jste v roli učitele, který se chce podívat na databázi nabízených písemek a stáhnout si je do svého účtu, postupujte takto:

  1. Klikněte na této stránce na odkaz CHCI SI STÁHNOUT PÍSEMKU
  2. Otevře se nové okno s prostředím Microsoft Excel Online a zobrazenou databází
  3. Zde si můžete buď formou prostého prohlížení nebo pomocí vestavěných funkcí pro filtrování vybrat šablonu písemky, která se vám hodí
  4. Zkopírujte si odkaz na šablonu a otevřete jej
  5. Písemka se zobrazí, můžete se na ní podívat tak jak vypadá ve skutečnosti a především v horní části okna máte tlačítko Duplikovat
  6. Po klepnutí na toto tlačítko se otevře okno pro přihlášení do služby Office 365 (pokud ještě nejste přihlášeni) a písemka je nakopírována do vašeho prostředí Microsoft Forms v rámci Office 365.
Přehled šablon

Duplikace

CHCI SI STÁHNOUT pÍSEMKU


Chci nasdílet písemku, co mám udělat?

Především vám chceme moc poděkovat za to, že jste se rozhodli svou práci sdílet. V rámci sdílení vašeho testu samozřejmě nejsou nikde uloženy vaše osobní údaje a sdílení je tak zcela anonymní.

  1. Otevřete si pod svým Office 365 účtem službu Microsoft Forms a otevřete si konkrétní písemku, kterou chcete ostatním nasdílet.
  2. Klepněte na tlačítko Sdílet v pravém horním rohu a vyberte možnost + Získat odkaz pro duplikování a tento odkaz si zkopírujte.
  3. Klikněte na této stránce na odkaz CHCI NASDÍLET SVOJE PÍSEMKY a vyplňte formulář, ve kterém uvedete název testu, předmět, ročníky, typ školy, pro který je test primárně určen a samozřejmě odkaz na duplikaci. Na základě těchto informací pak ostatní učitelé si mohou test stáhnout.

Odkaz pro duplikaci

CHCI NASDÍLET SVOJE PÍSEMKY


4 komentáře:

  1. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, zda lze do Teams vložit nějak tento odkaz na tabulku s testy (jinak než jen URL adresu)? Když jsem vložila odkaz pomocí aplikace web, tak se mi v desktopové verzi zobrazí vše správně, ale v online verzi Teams se mi již tabulka nenačte.
    Řešila jsem podobný problém se Sway, ale tam to lze obejít pomocí SharePoint a vložením iframe, který získám, protože jsem autorem. Tady však nic takového není, tak zda je nějaká jiná možnost (kromě stažení a nahrání souboru)?
    Děkuji Vám mnohokrát za odpověď.

    S pozdravem

    Anna Vladyková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrý den,
      v nahledu ms teams se nezobrazí tabulka správně z důvodu jistých omezení oproti standardnímu excelu (desktop verzi). Je to tak?

      Vymazat
  2. Dobrý den, kliknu-li na "chci stáhnout písemku", rozbalí se mi tabulka kde je jen 9 možných písemek z matematiky. Prosím, kde najdu ty ostatní? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, prave jsem nasdílela písemku, nicmene, pokud si chci cosi stahnout, tak po přihlaseni mi to píše, že se něco nepovedlo.... nevíte, kde delam chybu?

    OdpovědětVymazat