pátek 1. května 2020

Hlasování a ankety v Teamsech - podruhé.

Ve svém minulém článku Jak v Teamsech vytvořit rychlé hlasování nebo anketu? jsem vám ukazoval základní možnosti vytvoření rychlého hlasování nebo ankety přímo v prostředí aplikace Teams na kartě Příspěvky.

Nyní se podíváme na další možnosti takto vytvářeného hlasování se zaměřením na tyto oblasti:


  • snazší vytvoření ankety bez nutnosti si pamatování přesné formy zápisu
  • možnost dání více hlasů
  • a především, získání výsledků toho, kdo jak odpověděl.

1. To, aby anketa fungovala a byla vytvořena, je zajištěno mj. správným zápisem ve tvaru @Forms Otázka? Odpověď 1, Odpověď 2, atd. (mimochodem, může jich být maximálně 6). Pokud si nechcete tento postup pamatovat a rádi byste vytvářeli hlasování v nějakém alespoň základním grafickém rozhraní, spojení Teams + Forms samozřejmě tuto možnost nabízí. Stačí, když na kartě Příspěvky klepnete v dolní části okna na tři tečky pod polem pro napsání zprávy a vyberete Forms. V nově otevřeném okně pak jen zadáte otázky a odpovědi přesně tak, jak potřebujete.










2. Řešení druhé otázky a to jak vytvářet hlasování s možností více odpovědí je nyní již jasné taky. V otevřeném grafickém okně pro zadávání otázek a odpovědí se nachází přepínací tlačítko Více odpovědí.



3. Výsledky jsou sice na první pohled anonymní, ale jen ve formě zobrazení v Teamsech. Na pozadí stojí služba Forms, pamatujete? A ta samozřejmě výsledky ukládá. Ale jak se k nim dostat... Otevřete si službu Forms a v horní části okna se přepněte do položky Formuláře skupiny. (Ro)zbalte položku Poslední formuláře skupiny tak, abyste viděli všechny skupiny/týmy a najděte si ten, ve kterém je hlasování, jehož výsledky chcete vidět. Následně pak již pracujte s výsledky tak, jak jste zvyklí při práci s Microsoft Forms, včetně exportování výsledků do Excelu apod. 







1 komentář:

  1. Co když nechci zadávat dotaz pomocí okna, ale právě zadáním ze řádku, který si mohou připravit dopředu? Nyní mi stále vyskakuje okno a na variantu ze řádku se nemohu dostat. Poradíte?

    OdpovědětVymazat