středa 24. května 2017

333 tipů pro Microsoft Office 2016 (286-290)

286.     Jak využívat pokročilé vyhledávání?

Pokud byste však přímo vyžadovali prohledávání např. pouze v předmětech zprávy, lze tak učinit po klepnutí do pole Prohledat na kartě Hledání ve skupině příkazů Upřesnit. Jak vidíte na obrázku, je možné hledat pouze mezi odesílateli, v předmětu zprávy, ve zprávách s přílohou apod. a napříč všemi složkami, nebo naopak pouze v aktuální složce.

287.     Jak nastavit emaily jako konverzaci?

Jednou z možností, jak lze zobrazovat doručné zprávy, je forma tzv. konverzace. Při takto zapnutém zobrazení se zprávy neřadí tak, jak je běžné (dle data doručení), ale seskupují se do jedné položky zprávy od stejného příjemce se stejným předmětem. Toto zobrazení je z hlediska získávání a čtení zpráv mnohem přehlednější. Pokud si chcete zapnout zobrazení emailů ve formě konverzace, je tak možné učinit klepnutím pravým tlačítkem myši na oblast Podle, která se nachází nad seznamem emailových zpráv. Ze zobrazené nabídky potom vyberte možnost Zobrazit jako konverzace.
 

288.     Jak využít propojení se sociálními sítěmi?

V Outlooku je také jednou z funkcí propojení se sociálními sítěmi, který slouží k zobrazování informací o vašem kontaktu. Stačí, když si otevřete zprávu od vybraného kontaktu a v dolní části této zprávy se nachází položka Další informace o uživateli. Po klepnutí na tuto oblast se panel rozbalí a kromě možnosti zobrazení společných událostí v kalendáři, zobrazení emailů s přílohou od tohoto uživatele apod. je také možné si zobrazit její status a novinky ze sociálních sítí. Mezi podporované sítě patří samozřejmě Facebook, mezi dalšími jsou jimi LinkedIn nebo MySpace.

289.     Jaké nastavit podrobné možnosti odpovědí na email?


Veškerá nastavení týkající se zpráv odpovídajících na doručenou zprávu naleznete v nabídce Soubor – Možnosti – Pošta v sekci Odpovědi a zprávy předané dál. Je zde možné např. nastavit, zda chcete v odpovědi nebo předávané zprávě zahrnout i text původní zprávy apod.
 

290.     Jak nastavit Outlook jako výchozí aplikaci pro email?


Ačkoliv ve výchozím stavu je při každém spuštění Outlooku kontrolováno, zda se jedná o výchozí aplikaci pro emailovou komunikaci, je možné, že jste tuto kontrolu vypnuli a nyní chcete opět nastavit Outlook jako výchozí aplikaci. To provedete v nabídce Soubor – Možnosti – Obecné, kde se úplně dole nachází zaškrtávací pole Nastavit aplikaci Outlook jako výchozí pro e-mail, kontakty a kalendář. 

Žádné komentáře:

Okomentovat