úterý 3. července 2012

České školy mohou od dnešního dne zdarma používat Office 365

Společnost Microsoft oficiálně spustila novou iniciativu na podporu vzdělávání, v rámci které poskytuje českým školám zdarma své cloudové služby Office 365. Služby mohou od dnešního dne bezplatně používat všichni studenti, pedagogové a další zaměstnanci škol. K dispozici jim je například profesionální e-mail s 25 GB schránkou, možnost pořádat videohovory a videokonference nebo vytvářet osobní a týmové weby, na které mohou ukládat informace a dokumenty a ty následně sdílet s ostatními nebo na nich společně pracovat.


„V balíčku Office 365 pro školství získávají školy zdarma pro své studenty a zaměstnance moderní softwarové nástroje a související technologie pro komunikaci a spolupráci, které dnes úspěšně používají v komerčním sektoru i ti největší firemní zákazníci. Studenti tak jejich používáním získají znalosti a zkušenosti, které po dokončení studia využijí v praxi,“ říká Roman Cabálek, generální ředitel ve společnosti Microsoft Česká republika.
Díky balíčku Office 365 pro školství mohou školy snížit své náklady na informační technologie a jejich správu, protože namísto investic do vlastního hardware a klasických softwarových licencí budou prostřednictvím internetu využívat softwarové aplikace provozované přímo v datových centrech Microsoftu. Microsoft za ně zajistí i veškeré softwarové aktualizace nebo správu a údržbu hardwaru.
Využití balíčku Office 365 pro školství se však promítne i v samotné výuce a zlepší se i spolupráce a komunikace mezi zaměstnanci škol a studenty. Řešení Office 365 umožní souběžně pracovat na jednom dokumentu, odpovídat na příchozí e-maily chatem či videorozhovorem, vytvářet webové portály pro ukládání výukových materiálů nebo třeba sledovat přednášky zahraničních profesorů z partnerských univerzit.
České školy mohou Office 365 zdarma získat na adrese: www.microsoft.com/cs-cz/office365/education/school-services.aspx.

Žádné komentáře:

Okomentovat