pondělí 4. července 2011

TechEd Europe 2010 - den druhý

Druhý den berlínského TechEdu za mnou, tentokrát již plný přednášek, diskuzí, rozhovorů a zajímavých informací. Kromě výše uvedených aktivit zbyla i chvíle na zábavu, a tak jsem si vyzkoušel revoluční ovládání her bez ovladače, kdy ovladačem jste vy sami  - Microsoft Kinect. Je to opravdu zcela nový rozměr zábavy a vůbec se nedivím, že první várka, která má do ČR dorazit zítra je už dlouho předem zcela vyprodána. Mimochodem, vyhrál jsem ve stolním tenise 11:6. Pokud máte ve své domácnosti alespoň jednoho člena mužské populace, toto je ten pravý vánoční dárek, kterým nezklamete.





Davy ajťáků dychtících po vzdělání a informacích....

Stairway to Heaven

První přednáška TechEdu. Všichni byli ještě ospalí. Joey je jeden z nejvtipnějších prezentátorů a mj. i skvělý DJ.

Pokud byste si doma chtěli udělat Wi-Fi party pro 6000 osob, budete potřebovat něco takového...a v mnohonásobném počtu.



Vše ve Full HD, s naprosto plynulým obrazem. Jeden z nejpůsobivějších stánků.

Microsoft Lync je nový produkt pro komplexní řešení hlasové a video komunikace. Zejména kvalita přenášenéího videa byla i na full screen (nebo spis plátně) dechberoucí.


Zájemců o nový Lync bylo opravdu mnoho.

Tady za chvíli zmizí 6000 obědů...

Pojem "vícejádrový systém" dostává na TechEdu opravdu, ale opravdu jiný rozměr.


Přednáška o heslech a jejich prolamování. Už minulý rok jsem si říkal, proč Marcuse Murraye ze Švědska vlastně Microsoft zve, když ukazuje, jak se dostat do Windows. Na druhou stranu v ukázkách byl i Facebook a další. Opravdu zajímavá přednáška, po které si skoro žádný z posluchačů nebyl jistý zabezpečením svojí sítě. Mimochodem, věděli jste, že letos na jaře byla objevena bezpečnostní díra v protokolu NTLM a to po 17 letech jeho existence?

O Office 365 od nás ještě mnohokrát uslyšíte a bude to příjemné čtení a povídání.

Žízní tady asi neumřeme....a takových jsou tady desítky.

Další novinka - telefony se systémem Windows Phone 7. Velice pěkná hračka i výkonný pracovní nástroj.

Kdokoliv, kdo má co společného s vládou si na TechEdu ani neškrtne. Aspoň pro nás zbyde víc tužek, triček, CDček apod. :) Mimochodem, myslel jsem si, že to je nešvar pouze českého INVEXu (R.I.P.), ale i tady platí, že jakmile se dává něco zadarmo (a zejména ty trička), tak se zájemci div nepoperou, aby si mohli jedno uzmout. Výzva pro manželky IT pracovníků: Kupte jim k vánocům něco na sebe (a Kinect)

Žádné komentáře:

Okomentovat