středa 5. března 2014

Novinky v Office 365 Education

Služba Office 365 a samozřejmě i její varianta Office 365 Education má obrovskou výhodu v tom, že se jedná o službu cloudovou. To znamená, že o veškerý provoz se stará společnost Microsoft, kdy např. plán A2 je dostupný pro školy zcela zdarma. Jednou z dalších výhod tohoto řešení je fakt, že jakmile je do této služby přidána nějaká novinka, je okamžitě dostupná všem uživatelům po celém světě. A je asi jasné, že Office 365 se neustále vylepšuje a nejinak tomu bylo i za poslední měsíc. Pojďme se tedy podívat, co nového na vás ve službě Office 365 čeká.

  • Nové názvy služeb - Office Web Apps se nyní nazývají Office Online a SkyDrive Pro se nazývá OneDrive for Business. Jednotlivé aplikace služby Office Online byly také přejmenovány a to např. z Word WebApp na Word Online.
  • Vícefaktorové přihlašování - pokud to vaše škola vyžaduje, je možné nastavit víceúrovňové přihlašování a to i u zdarma dostupných plánů A2. Nově tak můžete jako druhý způsob ověření využít například telefonní hovor, SMS zprávu nebo mobilní aplikaci. 
  • Office 365 Message Encryption - zákazníci s Windows Azure Rights Management (která je dostupná v plánu A3) mohou nyní využít pravidla pro vynucení šifrování zpráv odcházejících z jejich školy.
  • Hiearchický plán adresáře - školy si mohou nastavit adresář kontaktů v Outlooku tak, aby ukazoval jednotlivé hiearchické úrovně jako jsou fakulty, stupně, oddělení apod.
  • Podpora S/MIME šifrování u Exchange Online - standard S/MIME je nyní podporován v rámci Exchange Online skrze Outlook, OWA a EAS, což znamená, že školy mohou odesílat a přijímat šifrované zprávy pomocí S/MIME.
  • PowerBI - jedná se o novou službu, která vám umožňuje vyhledávat a přistupovat k datům v rámci interních i externích zdrojů a vytvářet interaktivní náhledy s využitím funkcí PowerPivot, PowerView, PowerChart, PowerMap a PowerQuest. Na ukázky se můžete podívat např. zde
  • Aktualizace klienta Lync 2013 - desktopová verze klienta Lync 2013 byla aktualizována a přidává např. možnost zapínání a vypínání obrázků v chatu a přináší podporu pro displeje s vyokým rozlišením. 
  • Aktualizace klientů Lync pro Android a OneDrive for Business pro iOS

Žádné komentáře:

Okomentovat