středa 2. listopadu 2016

Minecraft: Education Edition je zde

Od 1. listopadu 2016 je v 50 zemích včetně České republiky dostupná speciální edice populární hry Minecraft: Education Edition. Každý zájemce ze školního prostředí si ji může stáhnout a vyzkoušet na oficiálních stránkách. Tato speciální verze byla vytvořena i na základě zpětné vazby a testování, do kterého se v posledním roce zapojilo více jak 50 000 studentů a učitelů.




Již od června byly dostupné základní prvky a tak si každý mohl představit a udělat obrázek o tom, jak Minecraft: Education Edition bude vypadat. S vydáním finální verze však byla uvedena navíc i doprovodná aplikace, která učitelům dává možnost spravovat svět a jeho nastavení, komunikovat se studenty, dávat jim předměty nebo je teleportovat. Navíc, učitelé vidí mapu světa, seznam všech připojených studentů a okno pro komunikaci. Také zde najdete hodiny, které zobrazí aktuální čas v otevřeném světě. Tento speciální režim tak dává učitelům silný nástroj jak spolupracovat se studenty a spravovat veškerá nastavení z jednoho místa, což je pro smysluplnou a efektivní výuku důležité.


Samozřejmě, s vydáním finální verze Minecraft: Education Edition vývoj na této edici nepřestal a už nyní se připravuje začlenění prvků známých z jiných edic hry Minecraft.

Pro ty z vás, kteří s Minecraftem nikdy nepracovali, je nejlepší podívat se na oficiální stránky, kde najdete tutoriály, plány do výuky, základní světy a místo, kde můžete najít zkušené učitele, kteří již Minecraft do výuky zavedli.


Kompletní verze Minecraft: Education Edition je dostupná pro všechny uživatele za jednotnou cenu 5 USD/rok, případně má škola možnost využít výhodného licencování pro celou školu.

Pro spuštění Minecraft: Education Edition je zapotřebí mít počítat se systémem Windows 10 nebo macOS a účet Office 365.

Minecraft lze využít ve výuce opravdu téměř všech předmětů. Ať se jedná o matematiku, dějepis, fyziku či další předměty, zde všude lze Minecraft doporučit jako podpůrný nástroj. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že výuka ve Vaší škole dostane zcela nový rozměr. 

Žádné komentáře:

Okomentovat