pondělí 7. listopadu 2016

333 tipů pro Windows 10 (146-150)

146.     Jak smazat uživatelský účet?


V případě, že chcete smazat již nepotřebný existující uživatelský účet v počítači, stačí, když opět v Nastavení počítače v panelu Účty klepnout v dolní části na účet, který chcete smazat a následně jen klepnout na tlačítko Odebrat.


147.     Jak změnit obrázek uživatelského účtu?


Pokud si přejete změnit obrázek účtu, slouží v položce NastaveníÚčtyVáš účet tlačítko Procházet, které se nachází pod vašim aktuálním obrázkem. Stačí tedy vybrat z počítače jakýkoliv jiný, popř. vytvořit nový za pomoci webkamery.

148.     Jak změnit heslo uživatele?


Změnu hesla uživatelského účtu je možné provést v Nastavení počítače v položce Účty, kde se v části Možnosti přihlášení nachází tlačítko Změnit. Uživatel je vyzván k zadání starého hesla a dvojího zadání hesla nového. Uvědomte si, že v případě změny hesla pro online účet je toto nové heslo nastaveno ve všech službách, které s tímto účtem používáte, typicky tedy třeba i pošta Outlook, Xbox, OneDrive a další.  


149.     Jak aktivovat účet uživatele Administrátor

Ve výchozím stavu není účet s názvem Administrátor aktivní, výchozím uživatelem s administrátorským oprávněním je uživatel zadaný při instalaci operačního systému. Nicméně účet s názvem Administrátor v systému Windows 10 existuje, jen je nutné jej aktivovat:
1.       Klikněte pravým tlačítkem do levého dolního rohu plochy a z nabídky vyberte příkaz Správa počítače.
2.       V okně Správa počítače rozbalte položku Místní uživatelé a skupinyUživatelé.
3.        Klikněte pravým tlačítkem na položku Administrator a vyberte příkaz Vlastnosti.
4.       V zobrazeném okně odškrtněte položku Účet je zakázán.


150.     Jak přejmenovat účet Administrátor?



Přejmenování účtu s názvem Administrator provedete zcela stejným způsobem, jako v předchozím tipu s tím rozdílem, že po klepnutí pravým tlačítkem z nabídky vyberete příkaz Přejmenovat

Žádné komentáře:

Okomentovat