pátek 21. dubna 2017

Přichází jarní novinky ve Swayi

Sway - nástroj pro tvorbu online prezentací v podobě webových stránek je v českých školách čím dál více populárnější. Reportáž ze školního výletu, výstupy z projektů, sportovní den - to vše a mnoho více může být snadno a rychle zpracováno ve Swayi ve formě efektní webové stránky s různými typy objektů.

Tvůrci Swaye samozřejmě neustále pracují na nových funkcích a vlastnostech a v rámci jarní aktualizace si jich pro Vás připravili opravdu hodně, tak se na ně pojďme rovnou podívat.

Záznam zvuku

Požadavek na tuto funkcionalitu vzešel zejména z řad učitelů a studentů, kteří často využívají možnost zvukového doplnění prezentace. Nyní je tedy možné přímo v prostředí webového prohlížeče ve službě Sway nahrávat zvukové komentáře a vyprávění.

Stačí vložit kartu Zvuk a v pravé horní části karty klepnout na tlačítko Nahrát. Spustí se odpočítávání a po něm máte ihned možnost namluvit do mikrofonu požadovanou informaci. 



Zobrazení Navigace

Další novinkou je možnost zobrazení prezentace ve formátu Navigace. Tlačítko pro jeho aktivaci se nachází v pravém dolním rohu vedle navigačních šipek. Po kliknutí na něj přejde Sway prezentace do pozadí a zobrazí se v přehledné podobně jednotlivé karty.


Automatické přehrávání

Využití nástroje Sway je opravdu široké a mnoho uživatelů jej používá i na různé kioskové a reklamní scénáře. V něm je zapotřebí, aby prezentace běžela zcela automaticky a ideálně opakovaně. Tuto vlastnosti Vaší prezentace můžete aktivovat v nabídce Nastavení (tři tečky v pravém horním rohu) v položce Nastavení pro tento Sway.


Počítadlo zobrazení

Pro každého autora je důležitá zpětná vazba. U prezentací Sway jí může být například informace o počtu zhlédnutí vašeho výtvoru. Tuto informaci naleznete v přehledu vašich prezentaci v pravém dolním rohu náhledu jednotlivých miniatur. 




Žádné komentáře:

Okomentovat