čtvrtek 19. listopadu 2015

Zapojte se do Skype-a-Thonu a navštivte celý svět

Učitelé a studenti z celého světa se ve dnech 3. a 4. prosince 2015 účastní celosvětové akce Skype-a-Thon, díky které se můžete propojit a podívat do školy na druhé straně světa.
 
Skype in the classroom je jedna z nejrychleji rostoucích vzdělávacích aktivit na světě do které patří např. tyto možnosti využití:

Mystery Skype – jedná se o možnost si zavolat se školou dle vašeho výběru a nechat studenty hádat na základě otázek typu ano/ne, kam se vlastně dovolali. Skvěle se Mystery Skype dá využít například při výuce zeměpisu nebo cizích jazyků.

Virtuální přednáška – pokud chcete svým studentům dopřát zajímavou přednášku některého z odborníků zapojených do tohoto programu, pak je tato aktivita přesně pro Vás. Stačí si jen vybrat, zda chcete, aby Vám přednášku udělal správce národního parku v USA nebo chovatel žraloků, výběr je jen na Vás

Virtuální návštěva – v případě, že by Vám nestačila forma virtuální přednášky, je možné využít virtuální návštěvu. V ní si prohlédnete detailně místo, které byste s celou třídou navštívili asi velice těžce. Opět, za doprovodu odborníků z daného oboru.



Pro zapojení do Skype-a-thonu postupujte takto:
  1. Zaregistrujte se na adrese https://education.microsoft.com/skypeathon a vyberte si mezi Mystery Skype, Virtuální přednáškou nebo Virtuální návštěvou
  2. Vyfoťte s Vaší třídou, jakou vzdálenost (v mílích) jste díky Skypu uskutečnili, vystavte fotku na Twitteru nebo Instagramu s hashtagem #SkypeaThon a pomozte všem školám dosáhnout stanoveného cíle 1 000 000 procestovaných virtuálních mil.
  

Žádné komentáře:

Okomentovat