sobota 14. listopadu 2015

Skvělý zápisník OneNote je ještě lepší

Aplikace OneNote je součástí rodiny Office a slouží k přehledné a efektivní tvorbě, zpracování a využívání poznámek. Dříve tato aplikace byla nedílnou součástí sady Office, před několika lety však byla uvolněna jako aplikace zdarma a tak ji jakýkoliv uživatel může využívat zdarma a to včetně školních zákazníků. Pokud tedy chcete ve vaší škole využívat OneNote 2016, nic Vám v tom nebrání a je možné aplikaci ihned používat. Stačí přejít na adresu www.onenote.com a stáhnout si tu správnou verzi. Na tomto webu si také můžete všimnout, že je OneNote dostupný pro všechny mobilní platformy, pro dotyková zařízení, telefony nebo i jako online služba, která Vám bude fungovat v jakémkoliv internetovém prohlížeči.


A právě tyto základní verze pro systém Windows – desktopová a online nyní získaly významné aktualizace, které umožnují práci s OneNotem učinit ještě lepší. Pojďme se tedy na tyto novinky podívat.

Jednou z novinek webové verze OneNotu je možné vkládat audio poznámky, tj. zvukové záznamy pomocí mikrofonu, který je dnes nedílnou součástí téměř všech zařízení. Skvěle se tato funkce dá využít například při výuce cizích jazyků, kdy je možné, aby si žáci procvičovali výslovnost a jakmile ji uloží, učitel si ji může kdykoliv přehrát a rovnou zkontrolovat a ohodnotit.


Další důležitou novinkou online OneNotu je možné přidávat soubory jako přílohy poznámkového sešitu. Ideálně tak např. učitel může po dokončení výuky rychle a snadno přiložit prezentaci do online sdíleného prostoru poznámkového sešitu pro studenty.


V desktopové verzi OneNote 2016 je možné nové vkládat videa jako aktivní objekt. Tím se myslí např. to, že můžete do svého poznámkového sešitu vložit video z YouTube. Video sice není fyzicky součástí poznámkového bloku, ale je možné si jej rovnou v tomto poznámkovém bloku kdykoliv přehrát a to bez opuštění aplikace OneNote. Kromě videa z YouTube je možné vkládat například i videa z portálu Vimeo nebo čím dál populárnějšího nástroje pro učitele – Office Mix. 

OneNote využívají tisíce českých učitelů pro tvorbu poznámek a příprav na výuku a stejně tak mnoho studentů využívá OneNote jako jedinou aplikaci pro kompletní záznam všech poznámek. Přidejte se k nim i vy a dělejte věci efektivně, snadno a rychle. 

Žádné komentáře:

Okomentovat