pátek 15. května 2020

Jak si v Teamsech stáhnout docházku z online hodiny?

Další ze zajímavých funkcí, která byla pro Microsoft Teams připravena, je možnost stažení si přehledu-docházky toho, kdo byl a nebyl na online hodině, popř. jak dlouho na ní byl. Jak na to?

V rámci naplánované online hodiny stačí kliknout na položku zobrazit účastníky. Tím se zobrazí seznam žáků aktuálně připojených do hodiny.


 Následně v horní části okna je prostřední ikona šipky dolů, která spustí stažení prezenční listiny.



A ta ve výsledku vypadá takto.




Poznámka: Vlevo je samozřejmě špatný překlad Odpojeno (z anglického Left), na opravě už se pracuje. A pokud tuto funkci v Teamsech ještě nevidíte, je to opět z toho důvodu, že veškeré novinky jsou nasazovány postupně ve vlnách.

8 komentářů:

  1. Dobrý den. To znamená, že získám seznam aktuálně připojených žáků. Existuje nějaká možnost, jak získat kompletní přehled o celé hodině? A seznam žáků z ukončené hodiny? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou dve moznosti.

      1. Touto vyse uvedenou cestou s tim, ze si ten seznam stahnete na konci hodiny, tim budete mit prehled o cele te hodine
      2. Pomoci nastroje Insights, o kterem jsem psal zde. https://www.klatovsky.cz/2020/04/jak-mit-prehled-o-tom-co-se-deje-v.html

      Vymazat
  2. Dobrý den, je možné získat prezenční listinu i následně po ukončení schůzky? Děkuji předem za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, behem zari se tato funkce v Teams objevi

      Vymazat
    2. Chtěl bych se zeptat, zda už je tato funkce v provozu. Pokud ne, tak bych se chtěl zeptat, zda když se podívám na aktivitu ve schůzce z daného dne, tak aby u žáků byla tato aktivita zanesena, tak zda se musí jednat o schůzku naplánovanou, protože u typu sejít se hned, to žáci tam neměli vůbec zaneseni, že byli na nějaké schůzce. Děkuji

      Vymazat
  3. Dobrý den, mohu se zeptat, zda je již aktivní služba pro získání prezenční listiny v Insights (i po ukončení schůzky)?

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je dobré téma, využiju toho - já tam tu prezenci prostě nemám. Protože vedení školy požaduje sledování účasti, vedu ji jinak. Ale pod oněmi "třemi tečkami", kde kolegové tu prezenci mají, mám pouze jedinou možnost - povolit zapnutí mikrofonů. Schůzku svolávám příkazem "Sejít se".

    OdpovědětVymazat
  5. Lze, prosím, nějak zjistit, který hříšník ostatní spolužáky v hodině opakovaně odpojoval?
    (Na funkci, jak tomu pro příště zamezit už jsem přišla, ale ráda bych věděla kdo mi tak hrubě narušil hodinu.)
    Díky
    PH

    OdpovědětVymazat