čtvrtek 21. května 2020

Skvělá novinka - zahrajte si Kahoot! přímo v Teamsech

Microsoft Teams není potřeba představovat. A většině učitelů ani nástroj Kahoot! A když se tyto dvě služby spojí dohromady, mohou z toho těžit (a těšit) se opět zase jen učitelé, žáci a studenti. A právě toto propojení se nově stalo v Teamsech skutečností.

Učitelé mohou nově spouštět své "kahooty" přímo, bez nutnosti opuštění Microsoft Teams. Pojďme se podívat na to, jak je to snadné!

1. Otevřete si aplikaci Teams a požadovaný kanál, do kterého chcete aplikaci Kahoot! nainstalovat
2. Klepněte na ikonu + na konci seznamu karet a přidejte si do něj kartu Kahoot!


3. Přihlaste se do aplikace se svým Kahoot! účtem


4. Na nově vytvořené kartě si vyberte kahoot, který chcete odprezentovat (klepněte na tlačítko Present) a Kahoot se rovnou spustí v okně Teamsů.



5. Druhou možností je vybraný kahoot přiřadit (tlačítko Assign) do týmu, vybrat datum, do kdy má být challenge splněna (můžete si zde i nastavit náhodné pořadí otázek apod.) a klikněte na tlačítko Create.


6. Informace o vytvoření challenge a času vypršení jsou přidány na kartu Příspěvky, odkud je možné také challenge rovnou spustit. Jakmile vyprší zadaný čas, jsou členům týmu zobrazeny výsledky toho, kdo byl nejúspěšnější. Podrobné výsledky si pak můžete zobrazit i přímo na webu ve službě Kahoot!




1 komentář:

  1. Škoda, že u 1. možnosti musím sdílet obrazovku, aby to žáci viděli. Že nejde, aby se jim to zobrazilo a jen já vzdáleně ovládala přecházení na další otázku.
    Ale to by mělo jít v té druhé variantě, jen s nastavením času, pokud se nepletu. ;)

    OdpovědětVymazat