úterý 12. května 2020

Jak si přidat nové karty do Teamsu a jak je využít?

Součástí každého vytvořeného týmu, resp. kanálu jsou i karty. Jejich nabídka se liší podle typu vytvořeného týmu a taky podle typu kanálu (Obecné nebo ostatní). Na těchto kartách naleznete samozřejmě plno důležitých nástrojů a funkcí. Co je však také podstatné je fakt, že si přehled těchto karet můžete rozšířit dle svého a přidat si tak do týmu/kanálu téměř libovolný obsah. Dejme tomu, že máte tým na výuku Chemie a chcete si tam přidat navíc něco užitečného. Jak na to?

1. Otevřete si kanál, do kterého chcete přidat nové záložky.
2. Za poslední kartou (např. Známky) je ikona symbolu +, klepněte na ni
3. Otevře se okno Přidat kartu, kde máte na výběr z několika stovek doplňků, nástrojů a služeb, které si můžete do Teamsů přidat. Jako téměř vždy, pod svícnem je největší tma a tak zůstaneme v horní části nabídky a to konkrétně u karty Web. Ta totiž umožňuje si vložit jako kartu jakoukoliv libovolnou webovou stránku a asi sami již tušíte, jaké možnosti vám to přináší.


4. Například pro zmíněnou výuku chemie by bylo ideální, kdyby učitel i žáci měli vždy rychle přístupnou periodickou tabulku prvků. Stačí si tedy na internetu najít vhodnou stránku (která je zabezpečená a začíná s https) - tou může být třeba Wikipedia. Během chvíle tak zajistíte, že všichni mají rychlý přístup k vybranému zdroji nebo webové stránce.







Možností, jak tímto způsobem rozšířit kanál týmu je nespočet a takovou druhou "zásadní" stránkou, kterou si učitelé přidávají, je samozřejmě matriční systém. Ať již používáte jakýkoliv, asi každý umožňuje přístup přes web a tak jen stačí si od vašeho IT správce nebo z vaší webové stránky školy zkopírovat správný odkaz a rychlý přístup k celému systému je dílem okamžiku.

Pokud se nad tím pak zamyslíte, tak v rámci celé výuky nemusíte Teamsy vůbec opustit, protože od zadání docházky, vyplnění třídnice, přístupu ke vzdělávacím materiálům, ke komunikaci se žáky, k zadávání úkolů, jejich vyhodnocení a zápisu známek opět do evidenčního systému - to vše uděláte pouze v Teamsech.







Žádné komentáře:

Okomentovat