čtvrtek 16. dubna 2020

Nahrajte si do Teams vlastní pozadí

Součástí dubnové aktualizace aplikace Teams je i možnost zvolit si jedno z mnoha virtuálních pozadí, které nahradí to reálné za Vámi. To můžete udělat tak, že při hovoru klepnete na ikonu tří teček (Další akce) a zvolíte položku Zobrazit efekty pozadí.



V nabídce v pravé části okna se zobrazí několik desítek možných pozadí, stačí si jen vybrat a kliknout v dolní části na Použít.


Už samotná tato funkce je super, ale mám pro Vás ještě jeden tip a tím je možnost si do tohoto seznamu nahrát i pozadí vlastní! 

Stačí, když si otevřete Průzkumníka v systému Windows 10 nebo do nabídky Start napíšete tento příkaz %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads a do této složky nahrajete libovolný, vámi zvolený obrázek. 

Jakmile znovu vyvoláte funkce Zobrazit efekty pozadí, nahraný obrázek bude zobrazen v seznamu úplně na konci a vy jej máte možnost ihned využít. 


5 komentářů:

  1. Zdravim, na mnoha uctech nasi skoly nelze nastavit pozdai....nabidka neni pristupna...muzete prosim poradit?
    zsol@zsol.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, zkoušel jsem to vyhledat a nenašel jsem nikde požadavky. Ale vypozoroval jsem, že to souvisí s tím, jakou máte kameru a ovladače, dále to nefunguje při spouštění Teams z prohlížeče. A samozřejmě jen s novou verzí Teams - klik na ikonu účtu v pravém horním rohu a zkontrolovat aktualizace.

      Vymazat
    2. Nemám nainstalovanou žádnou kameru, a pole s nastavení kamery tam mám, byť prošedlé. Na druhém PC kameru mám, a toto pole tam vůbec není. Domnívám se, že kamerou, nebo nastavením kamery to nebude. Aplikaci jsme několikrát bez úspěchu přeinstalovali. Mě to přijde, že microsoft vytrvale dává k instalaci starou verzi, pokud již byla na PC instalovaná.

      Vymazat
  2. Dobrý den, dcera má Chromebook, a bohužel ji nejde stáhnout aplikace Teams, a proto pracuje z webového rozhraní. Bohužel jí nejde nastavit pozadí, je něco, co pro můžeme udělat? Děkuji za radu. S pozdravem Nikol (e-mail: nikol.burgelova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, chtěla jsem se zeptat - chtěla bych si v Teamsu změnit efekty pozadí, ale bohužel mě ten program nenabízí tuto funkci. Šlo by nastavit tedy vlastní pozadí a jak? Děkuji za info.
    Katka

    OdpovědětVymazat