středa 30. září 2020

Jak mít na online hodině klid? Vypněte mikrofony natvrdo.

Možných problémů a nevhodných situací, které mohou při online hodině nastat, je opravdu hodně. Jednou z nich je, že si studenti nevypnou mikrofony a je v rámci vašeho výkladu slyšet i to, co by nemělo. Což o to, v Teamsech je od začátku funkce Ztlumit všechny, která  zajistí, že všichni studenti budou mít vypnutý mikrofon, ale jen do doby, než si ho opět (ať již úmyslně nebo neúmyslně) zapnou.

Proto je nyní možné si při plánování schůzky nastavit, že studenti si sami nebudou moci ztlumený mikrofon zapnout. O tom, jak moc je to z pohledu distanční výuky vhodné, nechme stranou. Nebojte, v rámci hodiny můžete toto omezení vypnout. Anebo naopak, pokud na to před začátkem hodiny zapomenete, lze toto nastavení vyvolat i během online výuky. Jak tedy na to? 

Po naplánování schůzky si otevřete znovu vytvořenou událost a klepněte na tlačítko Možnosti schůzky. V nově zobrazeném okně, které již asi znáte, vypněte položku Povolit účastníkům zrušit ztlumení. 



A jak to vypadá nastavení v samotné hodině? Stačí klepnout na tři tečky v nabídce Zobrazit účastníky a klepnout na volbu Nepovolit účastníkům zrušení ztlumení. A naopak, pokud ho již máte aktivní a chcete studentům povolit zapnutí mikrofonu, je možné to udělat opět na stejném místě. A pokud chcete, můžete dokonce nechat vypnutou natvrdo celou třídu a povolovat zapnutí jen vybraným účastníkům.







Žádné komentáře:

Okomentovat