čtvrtek 23. dubna 2020

Jak mít přehled o tom, co se děje v Team(s)u?

Článků o tom, jak používat Microsoft Teams jste asi četli již plno. Mnoho z vás již Teams používá na dennodenní bázi, máte tam studenty, učitele, zajímavé diskuze, kanály, zadání, nahrané soubory a mnoho dalšího. Možná nastal ten správný čas si udělat trochu náhled na to, jak vlastně ten váš tým vypadá z pohledu čísel. A pochopitelně i z pohledu známek. Já vím, máte tam sice kartu Známky, ale víte třeba, jaká je průměrná úspěšnost žáků nebo kolik procent žáků odevzdalo zadání po termínu? Nebo byste naopak chtěli vědět, kdo se žáků má nulovou aktivitu v rámci týmu? Tak jdeme na to!

První možností, která je standardní součástí každého týmu je základní Analýza. Tu najdete v podobně stejnojmenné karty ve Správě týmu. A co zde všechno najdete? Celkový počet uživatelů, počet příspěvků a odpovědí, počet schůzek a samozřejmě informace o vývoji těchto hodnot v čase. Ten si navíc můžete sami vyfiltrovat v horní části okna (posledních 7, 30 nebo 90 dnů) a to jak pro všechny kanály v týmu najednou, tak i pro jednotlivé kanály. To se může hodit, když používáte režim co tým, to jedna třída a kanály pak reprezentují jednotlivé předměty (i když osobně tento režim moc nedoporučuji).



Druhou, pokročilejší možností je pak využití doplňku Insights. Ten je nejprve potřeba povolit (pravděpodobně ale již povolen bude) v centru pro správu Teams a to konkrétně v Aplikace Teams - Spravovat aplikace. Následně po povolení aplikace je nutné počkat, než se vše správně propíše (řádově desítky hodin až nižší jednotky dní) a pak můžete začít doplněk využívat. Stačí ho jen vložit jako další kartu do kanálu.

A co vlastně umí? Asi nemá cenu detailně popisovat jednotlivé obrazovky, protože mají více než vypovídající hodnotu, však se podívejte sami.












1 komentář: