středa 11. května 2016

333 tipů pro Microsoft Office 2016 (16-20)

16.     Jak uložit soubor ve starší verzi?

Pokud víte, že příjemce vámi vytvářeného souboru má pouze starší verzi Microsoft Office a měl by problémy s otevřením nového formátu souborů, je možné v nabídce Soubor – Exportovat (nebo přes Soubor – Uložit jako) uložit vytvářený dokument ve formátu starší verze. S takto uloženým souborem již příjemce nebude mít z hlediska otevření žádný problém, ale některé funkce nemusí fungovat zcela stejně jako na vašem počítači ve vyšší verzi (např. objekty SmartArt).

17.     Jak otevřít soubor z novější verze?

Pokud jste naopak vlastníky starší verze Microsoft Office, např. 2003, a chcete otevírat bez problémů i nové formáty souborů, je možné pořídit si zdarma dostupný doplněk nazvaný Compatibility Pack, který slouží jako převodník novějších formátů do starších a umožní vám tyto nové soubory ve starších verzích aplikací otevřít. Je nutné ale počítat s možnými problémy z hlediska zobrazení pokročilých objektů.

18.     Lze prohlížet dokumenty Office i bez jejich instalace?

Pokud na svém počítači nemáte nainstalovaný kancelářský balík Microsoft Office nebo si jej z nějakých důvodů nechcete pořizovat, i tak je možné soubory Office na vašem počítači prohlížet, a to těmito způsoby:
·         Pomocí webových verzí aplikací pod názvem Office Online.
·         Pomocí zdarma dostupných prohlížečů těchto souborů nazvaných WordViewer, ExcelViewer a PowerPoint Viewer. Najdete je ke stažení na stránkách společnosti Microsoft.
·         Instalací některých z dalších dostupných kancelářských balíků, např. Libre Office.

19.     Existují i jiné kancelářské programy?

Microsoft Office je sice celosvětově nejrozšířenějším balíkem kancelářských aplikací, ale podobně jako i u jiných produktů existují i v této oblasti konkurenční produkty. Mezi ty nejznámější patří např. Libre (dostupný zdarma), Corel WordPerfect Office nebo Lotus Symphony. Ve světě produktů Apple je pak známý balík iWork.

20.     Jaké jsou požadavky pro běh Microsoft Office 2016?

Oficiální HW a SW požadavky pro běh systému Microsoft Office 2016 jsou obdobné, jako pro běh předchozí verze 2013. Dalo by se tedy říct, že pokud vám na počítači běží Microsoft Office 2013, nebo 2010, poběží vám i Microsoft Office 2016.

Procesor: 1 GHz
RAM: 1 GB (32bitová verze), 2 GB (64bitová verze)
Rozlišení obrazovky: minimálně 1024x576
Volné místo na pevném disku: 3 GB

Operační systém: Windows Server 2008R2, Windows Server 2012, Windows 7, Windows 8

Žádné komentáře:

Okomentovat