neděle 23. listopadu 2014

Již brzy: Office Online + Skype

Ve službě Office Online dochází poměrně často k integraci nových funkcí a o většině z nich si můžete přečíst až v době jejich dostupnosti. Existuje sice web společnosti Microsoft, na kterém se můžete o plánovaných aktualizacích dočíst, ale většinou není přesně specifikováno, kdy ve vašem nasazení služby bude daná funkce dostupná. Navíc je aktivace dané funkce dána i např. tím, zda administrátor vašeho prostředí povolil dřívější dostupnost nových funkcí apod.

Jednou z těch oznámených předem je spolupráce aplikací Office Online a komunikátoru Skype. Zejména ve školním prostředí bude toto spojení velice žádané, protože mnoho učitelů a studentů používá jak zdarma dostupné Office Online, tak pochopitelně i Skype. V jednom okně internetového prohlížeče tak bude možné upravovat online dokument a zároveň ve stejném okně v pravé části komunikovat v rámci služby Skype.

Spolupráce více uživatelů na jednom dokumentu je např. v aplikaci Word Online dostupná již nyní, nicméně prvek komunikace v reálném čase dodává takové spolupráci zcela jiný rozměr. A je jedno, jestli na dokumentu pracují dva učitelé, dva studenti, učitel a student nebo kdokoliv jiný.

Tato služba bude dostupná v aplikacích Word Online a PowerPoint Online již během několika týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat