sobota 6. prosince 2014

Windows aplikace (nejen) pro školství - 10.díl

Díky stále nižším a nižším cenám 3D tiskáren se tato zařízení dostávají i mezi běžné uživatele a do škol. Pokud přemýšlíte, v jakém programu začít, již nehledejte. 3D Builder je přesně to, co potřebujete. Obsahuje stovky předpřipravených objektů a podporuje i skenování 3D objektů za pomoci senzoru Kinect. Zejména v předvánočním období se bude hodit kompletní kolekce pro oblíbené mašinky a kolejnice. Vždyť nejlepší dárek je ten vlastnoručně vytvoř….  vymodelovaný.



Nebavilo Vás ve škole skládání obvodů za pomoci nefunkčních a několik desítek let starých stavebnic? S touto aplikaci je vše nové. Vytvořte si své vlastní paralelní a sériové obvody. Vše, co se naučíte, si můžete ihned procvičit a vyzkoušet a to jak formou sestrojení obvodů, tak nakonec i formou kvízů. 3,2,1…svítí!


Jeden z nejpopulárnějších online nástrojů pro úpravu fotek získal i svou nativní aplikaci ve Windows Store. Od snadných úprav kontrastu a jasu, přes narovnání horizontu a vkládání rámečků až po tvorbu působivých koláží – to vše je v této zdarma dostupné aplikaci možné. Včetně tilt-shift efektů a s plnou podporou dotykového ovládání přesně tak, jak jste u aplikací z Windows Store zvyklí.

Doba „obyčejných“ překladačů je dávno pryč. S pomocí této aplikace máte možnost překládat nejenom text, ale také značky, cedule, jídelní lístky či jakýkoliv jiný, napsaný text. Navíc je zde zabudována podpora pro překládání hlasu a nechybí ani podpora pro práci offline. Mitä kuuluu?


V této vzdělávací aplikaci najdete více jak 70 specializovaných úkolů a úloh pro podporu výuky dětí s autismem. Všechny dostupné úlohy byly vytvořeny ve spolupráci s odborným centrem pro autismus a tato aplikace původně vznikla jako nápad několika studentů pro soutěž Imagine Cup.


Žádné komentáře:

Okomentovat