neděle 31. srpna 2014

Windows 8 aplikace (nejen) pro školství – 7.díl

Po prázdninové odmlce na Vás opět čeká pokračování seriálu o vybraných aplikacích pro Windows 8, které si můžete stáhnout z katalogu aplikací Windows Store. Během léta se nejenom sekce Vzdělávání rozrostla o mnoho zajímavých kousků a už teď jsou pro vás připraveny aplikace, které Vám budou představovány v průběhu celého roku. Máte se určitě na co těšit.

Čím dál více škol začíná používat ve výuce tablety a podobná zařízení. Čím dál více vydavatelů začíná vydávávat vlastní učebnice v elektronickém formátu. Někteří jdou cestou samostatných čteček, velká část z nich pak přes distribuci ve formátu PDF. A ačkoliv ve Windows 8 najdete již jako součástí systému aplikaci pro prohlížení PDF souborů (nazvanou Čtečka), slouží spíše pro menší a jednodušší PDF soubory. Oproti tomu v této aplikaci můžete otevírat dokumenty chráněné heslem, máte možnost v textu zvýrazňovat, podtrhávat, označovat nebo přidávat komentáře. Neméně důležitá je i podpora pro formuláře ve formátu PDF, podpora anotací či výkresových značek. Pro práci ve škole je pak taky důležitá funkce zobrazení naposledy zobrazených souborů, takže není problém se přepínat mezi několika naposledy otevřenými učebnicemi. Pokud se tedy při své práci setkáváte se složitějšími PDF soubory, začínáte ve větší míře využívat PDF učebnice a chcete mít mezi soubory přehled, je tato aplikace pro vás více než vhodná.



Animal Sound Box
Tato graficky velice povedená aplikace je určena především pro menší děti, kteří se tak mohou naučit nejenom anglické názvy zvířat, ale také jaké zvuky vydávají. Vzhledem k věku cílové skupiny je aplikace navržena tak, aby její ovládání bylo co nejsnazší. V aplikaci najdete více jak 30 různých zvířat a kvalitu této aplikace také podporuje fakt, že bylo již provedeno přes 200 000 stažení této výukové aplikace.



Pod tímto názvem najdete ve Windows Store několik velice povedených matematických vzdělávacích her. Je možné tak procvičovat základní matematické operace a to ve velmi povedeném grafickém rozhraní. Hra umožňuje vytvořit více uživatelských profilů, takže ji lze využít i v případě tabletových tříd, kdy jeden tablet ve výsledku využívá více žáků.




Jedna z největších (téměř 1 GB), ale také graficky nejpůsobivějších a celkově nejpropracovanějších vzdělávacích aplikací ve Windows Store. Jak již z názvu vyplývá, je možné se zde podívat na historii a vývoj vesmíru, Země, života na Zemi a lidstva.





Jedna z nejlepších aplikací pro výuku biologie člověka, kterou ve Windows Store najdete. Je možné se podívat na téměř jakoukoliv část lidského těla (kostra, svalstvo, trávící systém, nervový systém) a následně si všechny části detailně prohlédnout na propracovaném 3D modelu. Další zajímavou funkcí je možnost proletět se v určité části lidského těla nebo si vše prohlédnout v krátkých výukových snímcích. 




Žádné komentáře:

Okomentovat