pondělí 29. ledna 2024

Z Formsů přímo do Excelu. A živě!

Microsoft Forms asi není potřeba představovat. Ideální nástroj pro formuláře, registrace, přihlášky, kvízy, písemky, co se opravují samy (a v případě matematiky i samy vytvářejí). Nedávno do Forms přišla jedna zásadní funkce - Živé hlasování pomocí funkce Prezentovat. A nyní je do Forms nasazována další "živá" Funkce - zobrazení výsledků v online Excel souboru.

Doposud totiž bylo možné přímo ve Forms stáhnout výsledky v offline Excel souboru. Případně se dalo pro živé výsledky využít vyvolání Forms z webové aplikace Excel. Díky příchodu této nové funkce se slučují tyto dvě možnosti do jedné v podobě zlaté střední cesty.

Stačí, když si vytvoříte ve Forms formulář, tak jak jste byli zvyklí, jediný rozdíl je v tom, že na kartě Odpovědi nevyužijete stažení Excel soubor s výsledky offline, ale klepnete na položku Otevřít výsledky v Excelu.




Forms otevřou online podkladový soubor ve webové verzi Excelu, se kterou můžete dále pracovat dle potřeby a která se samozřejmě v reálném čase aktualizuje tak, jak respondenti případně doplňují další odpovědi. 

Tato funkce je postupně nasazována aktuálně pro Microsoft 365 Insiders a do konce února by měla být nasazena pro všechny. 

Žádné komentáře:

Okomentovat