sobota 18. dubna 2020

Jak mít kontrolu nad diskuzemi v Microsoft Teams?

Jako učitelé (a většinou i vlastníci týmu) budete asi dříve nebo později řešit nějakou formu moderování diskuze a komunikace na kartě Příspěvky. Můžou se zde objevovat některé nevhodné příspěvky od žáků, kteří i přes počáteční upozornění si z toho nic nedělají. Jaké máte možnosti? Když pominu tu, že žáka odeberete z týmu (což bych pochopitelně kvůli přístupu ke vzdělávacím materiálům apod. rozhodně nedělal), máte na výběr tyto 2 možnosti:

1. Mazání příspěvků - pokud žák napíše něco nevhodného, je určité dobré mít jako vlastník týmu možnost jakýkoliv nevhodný příspěvek smazat. Zapnout si tuto možnost můžete ve vlastnostech týmu (tři tečky vedle jeho názvu) - Správa týmu - Nastavení - Oprávnění členů. Zde je potřeba zaškrtnout položku Vlastníci můžou odstraňovat všechny zprávy.




Pokud tuto možnost nemůžete jako vlastníci týmu zapnout, je potřeba se obrátit na správce Office 365, aby v admin centru Teams tuto možnost vlastníkům týmů povolil. To se dělá v položce Zásady zasílání zpráv - šablona Globální (popř. další, vámi vytvořené a aplikované šablony).






2. Další volbou (pokud domluva a smazání předchozích nevhodných příspěvků nezabrala), je možnost žáka ztlumit v rámci kanálu Příspěvky. Tím nebude moci do chatu v rámci týmu nijak přispívat. To se opět dělá v nastavení týmu - Správa týmu - Členové, kde se u každého člena týmu nachází sloupec ztlumit žáka.




5 komentářů:

  1. Dobré, ale zatím to nemusím využívat. Každopádně dík. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, to je fajn. Chtěla sjem se zeptat, jakto, že účastníci hovoru mohou odebírat další účastníky? je to možné vypnout? aby se navzájem netlumili a neodebírali :-) občas 5.třída zlobí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.klatovsky.cz/2020/03/nenechte-se-v-teamsech-od-zaku-ztlumit.html

      Vymazat
  3. Dobrý den,
    nám takto zlobí 3. třída, lze žákům nějak zamezit, aby neodebírali účastníky? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  4. Opět ten problém, že ve správě týmu je to nastavené, přesto to řada uživatelů ve škole nevidí. Desktopové Teams, aktualizace.... Já takhle nevidím stažení prezence a nejede přes to vlak. Jsem snad jediný.

    OdpovědětVymazat