pondělí 13. června 2016

Minecraft Education Edition je zde!



Skvělá zpráva pro všechny žáky, studenty a učitele. Populární hra Minecraft, kterou znají a hrají miliony uživatelů po celém světě dostala novou verzi, která je určena primárně pro školství. Minecraft Education Edition je otevřený svět zaměřený na podporu kreativity, spolupráce a dovednosti při řešení problémů. Je to svět, kde jediným limitem je vaše představivost.
Pro učitele je Minecraft nástrojem a platformou pro vzdělávání zcela novým způsobem. Způsobem, který žáci a studenti znají a který je jim blízký. Způsobem, který je zábavný a efektivní.

Navíc, Minecraft Education Edition je pro všechny žáky, studenty a učitele dostupný do září 2016 zcela zdarma!

A co najdete v Minecraft Education Edition speciálního pro oblast školství? Zde je přehled nejdůležitějších funkcí:

  • Zabezpečené přihlášení pomocí účtu Office 365
  • Funkce kamery a portfolia, díky kterým si studenti mohou dělat záznamy o svých projektech a sledovat svůj vzdělávací pokrok
  • Funkce pro správu třídy, které umožní studentům udržet zájem o danou aktivitu
  • Sada speciálních bloků určených pro vzdělávání, jako jsou nové značky pro sdílení souborů, určení směru, školní tabule, odkazy na webové stránky apod.
  • Vylepšený multiplayer, díky kterému může až 30 studentů spolupracovat v Minecraft světě bez nutnosti samostatného serveru


Minecraft Education Edition je možné spustit na počítačích s operačním systémem Windows 10 a OS X 10.11 (El Capitan). Pro přihlášení do Minecraft Education Edition je zapotřebí účet Office 365. 

V případě, že jej vaše škola nemá, je možné si jej zřídit na adrese office365proskoly.cz.
Pokud si chcete Minecraft Education Edition nainstalovat, přejděte na adresu http://education.minecraft.net/getstarted, zadejte svůj účet Office 365 a následně si ze zobrazené stránky stáhněte verzi pro Váš operační systém. 




Po stáhnutí komprimovaného souboru jej rozbalte, přečtěte si instalační informace v souboru Installation Instructions.txt a aplikaci nainstalujte.

Po prvním spuštění se přihlaste do Minecraftu se svým Office 365 účtem a ihned můžete začít vytvářet Váš první vzdělávací Minecraft svět.


Pokud jste ale v Minecraftu nováčkem, doporučuji si stáhnout z tohoto odkazu tutorial, který Vás provede základem světa Minecraftu i speciálními vzdělávacími funkcemi Minecraftu Education Edition. Tento soubor následně stačí v hlavním menu Minecraftu naimportovat a hned ho začít využívat.

A naopak, jestliže jste v Minecraftu kovaní a chcete nějaké další tipy a triky pro využití Minecraftu ve výuce, podívejte se na adresu http://education.minecraft.net/resources/, kde najdete další vytvořené světy nebo mnoho metodických plánů hodin pro využití Minecraftu ve škole. 


1 komentář:

  1. EDU Minecraft je super věc pro rozvoj dětí. Pokud dítě baví, mohly by ho zajímat i PIXIE CREW produkty s tématikou Minecraftu. Rozvíjí dětskou kreativitu, fantazii a oproti počítačové hře i jemnou motoriku. Více informací najdete na pixiecrew.cz.

    OdpovědětVymazat