pondělí 4. července 2011

Otázky a odpovědi k Windows MultiPoint Server 2011 - 1.část

O produkt Windows MultiPoint Server 2011 je mezi školami veliký zájem a proto vám přinášíme první sadu nejčastějších otázek a samozřejmě odpovědí, týkajících se tohoto produktu. Pokud nevíte, co je Windows MultiPoint Server za produkt a k čemu slouží, můžete si přečíst více o této technologii obecně nebo přímo konkrétní článek s novinkami ve verzi 2011.

1.       Jaké jsou rozdíly mezi edicí Standard a Premium?




Standard

Premium

Maximální počet klientů

10

20

Připojení do domény

Ne

Ano

Maximální počet CPU

1

2

Maximální RAM

8 GB

32 GB

Podpora Hyper-V

Ano

1+1

2.       Je možné si WMS 2011 vyzkoušet?
Ano, ke stažení je zkušební verze na stránkách společnosti Microsoft. A rovněž předplatitelé služeb MSDN a Technet mají k tomuto produktu také přístup.
Zkušební verze je funkční po dobu 180 dní a je možné jí podobně jako u většiny ostatních produktů převést na plnou verzi pouhým zadáním produktového klíče.
3.        Jak je možné WMS 2011 licencovat?
Pro koncové zákazníky je licencování poměrně snadné. Každé hostitelské PC musí mít pořízenou licenci na Windows MultiPoint Server a každá stanice musí mít svůj MultiPoint CAL. V případě koncových zákazníků jsou tyto CAL licence součástí pořizovaných zařízení a není je nutné kupovat samostatně.
Pro multilicenční zákazníky je nutné jít trochu do hloubky. Licencování je podobné jako pro Terminálové služby. Pokud tedy víte, jak tyto služby licencovat, víte jak licencovat i MultiPoint. Pokud ne, licencování je o jeden krok delší: pro každý MultiPoint server opět potřebujete vlastní licenci WMS 2011 a pro každého klienta je zapotřebí mít pořízen MultiPoint CAL a Windows CAL.
4.       Od kdy je možné si pořídit Windows MultiPoint Server 2011?
WMS 2011 je možné pořizovat od 1. března 2011 a stáhnout si ho multilicenční zákazníci mohou na Volume Licensing Service Center (VLSC). Pro koncové zákazníky budou servery s předinstalovanými WMS 2011 dostupné během jednoho měsíce.
5.       Kde je možné získat další informace?
Další a podrobnější informace o produktu WMS je možné získat na těchto stránkách:
-          Portál Moderní Správce
-          Domovská stránka produktu
-          Technické fórum o WMS
-          Facebookový profil WMS
-         Twitter produktu WMS
-          YouTube kanál

Žádné komentáře:

Okomentovat