sobota 2. října 2021

Jak řadit formuláře/písemky v Microsoft Forms do složek?

Mnoho pedagogů (nejen) během posledních měsíců poznalo sílu online prostředí Office 365 a specificky pak i služby Forms - nástroje pro tvorbu formulářů, dotazníků, testů či písemek. A nebylo výjimkou, že během těch pár měsíců se jich ve vašich účtech nahromadilo několik stovek. Pro někoho pak může být následná práce a přehlednost poměrně omezují a to i přesto, že v pravém horním rohu přehledu všech formulářů existuje vyheldávací pole, pomocí kterého je možné libovolný test opravdu rychle vyhledat.

V těchto dnech je však do školních Office 365 nasazována právě tato funkce (po které uživatelé opravdu hlasitě volali) a tak byste již měli mít možnost uspořádávat formuláře do složek, resp. kolekcí, jak se nová funkce jmenuje. Pojďme se tedy detailněji podívat, jak na to:

1. Otevřete si službu Microsoft Forms a to buď skrze přihlášení do vašeho účtu Office 365 na adrese office.com nebo přímo na stránce forms.office.com

2. Klepněte v dolní části okna na položku Všechny moje formuláře


3. V horní části okna nad přehledem všech formulářů klepněte na položku Nová kolekce, zadejte název kolekce, např. Písemky na Zeměpis, Písemky 6.A apod. a klepněte na Vytvořit.


4. Následně již stačí najet u vybraného formuláře na ikonu 3 teček a vybrat volbu Přesunout do kolekce - Název kolekce.


5. Vybraný formulář/test je přesunut do nové složky/kolekce a takto můžete pokračovat i u ostatních formulářů.





Nezapomeňte, že pro vás jsou připraveny další cenné materiály týkajících se Microsoft Forms a to zejména:

3 komentáře:

  1. Zatím tuto funkci nemáme aktivní. Je aktivována postupně všem nebo pro to máme něco udělat? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nove funkce jsou nasazovany postupne, trva cca 2-3 tydny, nez se projevi u vsech domen. Pripadne vas muze spravce Office 365 zaregistrovat k prednostnimu ziskavani novych funkci

      Vymazat
    2. Dobrý den, můžete mne, coby správce Office 365, prosím, nasměrovat k nastavení uživatele pro přednostní získávání nových funkcí?
      Někteří uživatelé už funkci adresářů mají a někteří nikoliv - ve stejné doméně.

      Vymazat