úterý 11. června 2019

Microsoft Teams slaví 2 roky a získávají další skvělé funkce pro školy

Ten čas letí opravdu rychle a jsou tomu již 2 roky, kdy spatřila světlo světa první verze aplikace Teams. Za tu dobu ji aktuálně používá více jak 500 000 organizací po celém světě. Docela pěkné číslo, ne?

Microsoft Teams si ale své místo našly nejenom v komerčních organizacích, ale také ve školách. Umožňují totiž velice snadno komunikovat se studenty moderními prostředky a způsoby a mít na jednom místě vše potřebné pro komunikaci se žáky, zadávání úkolů, diskuzi, odevzdávání a hodnocení prací a projektů a mnoho dalšího. Pokud se chcete dozvědět o Microsoft Teams v českých školách ještě více, podívejte se třeba na Večerní univerzitu  nebo na případovou studii z českobudějovického gymnázia.




A právě v této době byly oznámeny pro aplikaci Microsoft Teams zcela nové, pro školy poměrně zásadní, funkce. Některé z nich budete moci využít hned, některé se dostanou do produkčních prostředí v následujících týdnech. Jdeme na to!

1. Nový, přehledný design

Jakmile máte více tříd/týmů, může se stát orientace ve stávajícím rozložení v podobě seznamu, poměrně nepřehledná. Proto se týmy budou zobrazovat ve formě mřížky a jednotlivých dlaždic. Jinak vše zůstává samozřejmě tak, jak jste zvyklí. Pro ještě větší zapojení žáků pak můžete využít i nové pochvaly a odznaky



2. Klasifikace je tu

I když udělování známek za odevzdané úkoly a projekty je již nyní součástí aplikace Microsoft Teams, při počtu žáků a tříd, které běžný učitel učí, se může stát známkování poměrně nepřehledné. Nová klasifikační kniha Vám ukáže v rámci třídy/týmu známky za všechny úkoly, na kterých studenti pracovali. 


3. Využijte to, co máte

Pracujte již se studenty ve formě Poznámkových bloků pro školy v aplikaci OneNote? A chtěli byste začít využívat nově Teamsy, ale nechce se Vám začínat úplně od znova? Nemusíte! Jen si naimportujte již stávající poznámkový blok pro školy do nového týmu a vše je ihned připraveno. 







3 komentáře:

  1. díky za info o novinkách. Po Teamsech pokukuji, ovšem nevidím možnost sdílet soubor tak, aby se každému žákovi vytvořila samostatná kopie. Jde to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, bud muzete v ramci tymu vyuzit zalozku Soubory a do ni soubor nahrat, kazdy si jej pak muze stahnout do sveho pocitace nebo na svuj OneDrive a tam s nim pracovat nebo pri vytvoreni zadani a distribuci studentum muzete nahrat soubor jako soucast zadani a kazdy zak pak pracuje se svou vlastni "kopii" souboru.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat