středa 19. června 2019

Generujte si matematické písemky přímo z OneNotu

Aplikace OneNote ve Windows 10 dostala zejména pro učitele matematiky velice zajímavou funkci a tou je generování matematických testů přímo na základě vložené rovnice v aplikaci OneNote. Tato funkcionalita využívá popsané vlastnosti Microsoft Forms v mém dřívějším článku, zde navíc obohacenou o možnost generování testů přímo z OneNotu, kde má učitel své přípravy na výuku.

Pojďme se tedy podívat, jak na to:

1. Otevřete si aplikaci OneNote a klepněte na typ rovnice, ze které chcete vytvořit podobné příklady a na kartě Kreslení klepněte na položku Matematika. V nově zobrazeném okně v pravé části aplikace pak vyberte možnost Vyřešit pro x (může se pochopitelně lišit dle typu zadané rovnice) a klepněte na nově zobrazené tlačítko Vygenerovat zkušební kvíz.








2. V zobrazeném okně zadejte, kolik příkladů chcete vygenerovat a klepněte na tlačítko Vygenerovat kvíz. Na pozadí se spustí Microsoft Forms, ve kterém se tento kvíz vytvoří a do aplikace OneNote se vloží odkaz na takto nově vytvořený matematický test. Ten si pochopitelně můžete předem otevřít a podívat se na vytvořené otázky. Následně tento odkaz Vámi vybranou formou pošlete žákům (email, Teams, QR kód).



Žádné komentáře:

Okomentovat