úterý 20. února 2018

A co třeba komiksy? V PowerPointu kreslím si!

PowerPoint (a samozřejmě i ostatní aplikace sady Office) nabízí funkce, které jsou v aplikaci od počátku. Nicméně funkce samotných aplikací je možné rozšířit, a to pomocí doplňků. Ty bylo sice možné dřív najít různě na internetu, ale jejich hledání se dost často rovnalo pověstné jehle v kupce sena. Proto se v aplikacích Office nachází i Office Store, který doplňky pro tyto aplikaci nabízí v jednom centrálním místě. Nutno podotknout, že doplňky a nabídka Office Store se pro každou aplikaci liší.

Vstup do Office Store je možné na kartě Vložení přes položku Získat Doplňky.



V nově zobrazeném okně se zobrazí obsah Office Store, který je pro přehlednost rozdělený do několika kategorií. Většinou Vás asi bude zajímat kategorie Vzdělání, ve které je právě i doplněk, o kterém je tento článek - Pixton Comic Characters.




Pomocí tlačítka Přidat je možné jej vložit do aplikace PowerPoint, to že se tato operace provedla úspěšně poznáte tak, že na kartě Domů na konec zobrazených ikon příkazů se přidala ikona Comic Characters.



Podobně jako v Microsoft Store, i v Office Store se ale můžete nejdříve podívat na detaily daného doplňku, stačí, když neklepnete na tlačítko Přidat, ale na název samotného doplňku.



Nicméně Pixton Comic Characters nyní máme do PowerPointu přidán a je čas se podívat na to, jak se s ním pracuje.

Jakmile klepnete na danou ikonu doplňku, zobrazí se v pravé části okna rychlý průvodce, který Vás informuje o tom, jak tvorba komiksové postavičky vypadá. Ve zkratce je celý proces velice rychlý a vypadá asi takto:

1. Vyberte postavu
2. Vyberte barvu pleti
3. Vyberte typ vlasů
4. Vyberte oblečení
5. Vyberte pózu
6. Vložte obrázek do snímku v PowerPointu


A přesně v tomto duchu se pak v jednotlivých krocích pracuje.



Jakmile máte celou postavičku vytvořenou přesně dle svých představ (v případě potřeby je možné se kdykoliv vrátit zpět), stačí klepnout na postavu a ta je do snímku vložena jako standardní grafický objekt. Následně si můžete již ze standardních obrazců v PowerPointu přidat k postavě třeba komiksové bubliny nebo jakýkoliv jiný objekt.  Možných kombinací je opravdu velké množství, a tak si zde najde své snad opravdu každý.

5 komentářů:

  1. U Windows 10 Enterprise 2016 LTSB není Win Store. Lze toto rozšíření nainstalovat i jinak, než pouze ze Store?

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tipy. Na našem webu nabízíme další postavičky ke stažení zdarma. Jsou zde k dispozici také šablony nebo tipy, které se mohou při tvorbě prezentace hodit: https://www.odprezentuj.cz/zdarma-ke-stazeni/

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím, mi se to do PowerPointu uloží jen "pro čtení"... nic se tam neobjeví.. ani ta ikona na kartě Domů... poradíte?

    OdpovědětVymazat
  4. Sice se mi ikona přidala, ale nic se nenačte :-/ Poradíte?

    OdpovědětVymazat