pondělí 1. února 2016

Velké lednové novinky v Office

S příchodem nového roku přišlo i několik poměrně zásadních aktualizací a novinek v aplikacích Office a službě Office 365. 

Office a podpora psaní

Čím dál více uživatelů využívá digitální technologie k vytváření poznámek, ale pro většinu z nás je pořád záznam pomocí napsání rukou a pera tím nejpřirozenějším. Ačkoliv podpora pro takovou aktivitu je dostupná již od verze Office 2007, nové technologie nám dávají nové možnosti. 

  • například uživatele Office pro iPad a iPad pro mají možnost pomocí nové záložky Draw dělat ruční poznámky přímo do dokumentu.



  • aplikace sady Office byly vylepšeny tak, že pokud používáte aktivní pero, není potřeba nejprve zapínat funkci pro psaní, ale aplikace sama pozná, že zrovna děláte poznámku

  • asi největší novinkou pro učitele je funkce automatického rozpoznávání nakresleného obrazce. Již není potřeba vkládat obrazce, ale stačí je nakreslit a aplikace sama pozná o co se jedná a vytvoří jejich dokonalou variantu.

  • větší možnosti spolupráce jsou nyní možné i napříč platformami. A tak nyní dostává možnost spolupráce v reálném čase PowerPoint Mobile a pracuje se na stejné funkcionalitě i pro Word a PowerPoint pro Android. 
  • testování vývojových buildů nyní i na MacOS. Již nějakou dobu mají uživatelé Office na platformě Windows možnost testovat nové buildy Office v rámci programu Office Insider. A nyní tuto možnost dostávají i uživatelé Office na Macu. Více informací naleznete zde: https://products.office.com/en-us/office-insider

Žádné komentáře:

Okomentovat