úterý 1. dubna 2014

Windows 8 aplikace (nejen) pro školství – 6.díl

Nabídka vzdělávacích aplikací v katalogu Windows Store se neustále rozrůstá a tak je pro vás připraven další díl těch nejzajímavějších aplikací, které můžete využít (nejen) ve svých školách.

Classroom B

Některé aplikace od společnosti Corinth byly představeny již v minulých dílech tohoto seriálu. Nicméně tato společnost rozhodně neusíná na vavřínech a vydává další a další aplikace, které vám umožňují vytvořit zábavnou a smysluplnou hodinu při využití tabletů i bez nich.  Aplikace Classroom B vám nabízí 3D modely z různých oblastí lidského poznání od biologie rostlin, člověka, geologie až po kulturní dědictví nebo technologie a to vše na jednom místě. Veškeré modely jsou velice podrobně zpracovány včetně českých textových popisků, s modely je možné otáčet, detailně je přibližovat či u nich zvýrazňovat jen určitě části, což žákům dává nové možnosti poznání.



Corinth Micro Anatomy Augmented

Další aplikace od společnosti Corinth se zaměřuje primárně na poznání lidského těla. Zejména u mladších studentů je ale mnohem efektivnější z hlediska poznání, když si mohou některé věci vyzkoušet sami, případně sami prohlédnout. A to je to, co právě tato aplikace umí. Po vytištění speciálního grafického kódu stačí tento papír přiložit na tělo studenta či učitele, zamířit tabletem a.... ihned se ukáže 3D model toho, co v sobě "skrýváte". Ať se již jedná o srdce, plíce či další vnitřní orgány, vše je možné si detailně prohlédnout, přiblížit a to s pozadím skutečného člověka, který stojí před kamerou. Výuka biologie s touto aplikací získává doslova nový rozměr. 



Corint Micro Engines Augmented

Pochopitelně, že existují školy a obory, které nemají zaměření na biologii a nemohou tak plně využít předchozí aplikaci. Ale i pro ně má Corinth ve Windows Store zajímavou nabídku a tou je právě tato aplikace. Ta vám opět po vytištění speciálního kódu umožňuje si zobrazit různé 3D modely před vašima očima na vašem stole. Můžete se tak na vlastní oči podívat a naučit, jak funguje čtyřtaktní motor nebo parní stroj. 


Geomaster Plus

Graficky velice povedená aplikace pro zeměpisné hry. Můžete si zde zahrát poznávací hry zaměřené na vlajky, různé kontinenty, státy nebo hlavní města. Při hledání měst a států se snažíte trefit co nejblíže k hledanému místu a dle vzdálenosti od skutečného umístění pak získáváte body. Jednoduché a zábavné. 




My Baby Piano Free

A ani v tomto díle nebude zapomenuto na nejmenší, které si v této aplikaci mohou vyzkoušet hraní na piáno. Graficky je aplikace vytvořena velice barevně a poutavě i pro mladší žáky a využití nalezne nejenom na tabletech, ale třeba i na dotykových obrazovkách nebo tabulích. Součástí aplikace je již několik vestavěných melodií či dokonce bubínek jako doprovod pro vlastní tvorbu. 







Žádné komentáře:

Okomentovat