sobota 8. února 2014

Windows 8 aplikace (nejen) pro školství – 5.díl

Rozvrh školních hodin

Ačkoliv se nejedná přímo o vzdělávací aplikaci, mnoha školákům (a možná i učitelům) jistě přijde vhod. Jak již z názvu vyplývá, sloučí pro správu školního rozvrhu. Po prvním spuštění jste vyzváni k zadání vašeho rozvrhu. Program umí pracovat např. i s nultými hodinami nebo sudým a lichým týdnem, takže by neměl být problém do něj zadat jakýkoliv rozvrh. Výhodou je, že při zápisu informací do jednotlivých políček má uživatel naprostou volnost a tak kromě názvu předmětu, učebny či vyučujícího si zde může umístit i další položky.



sCool math

Aplikace od českých tvůrců, která umožňuje zábavnou formou procvičovat matematiku. Na začátku si můžete vybrat, jaké matematické operace chcete procvičovat, v jakém rozsahu a v jaké formě zadávání a následně jen stačí odpovídat. Výhodou je poměrně podrobné statistické zpracování výsledků a tak máte přehled o tom, jak jste byli který den úspěšní a jaké příklady jste v daném dnu procvičovali.



Vynásobte svět

Další z řady matematických aplikací, která ale nabízí něco více, než prosté zadávání výsledku příkladu. Aplikace zobrazí příklad a možné odpovědi ve formě matice různých výsledků. Úkolem žáka je pak pochopitelně najít správný výsledek. Mimo to se ale postupně odkrývá obrázek na pozadí, na kterém jsou zobrazena různá místa z celého světa, proto také ten na první pohled netradiční název Vynásobte svět. 


Anatomy Atlas

Anatomy atlas nabízí ve formě aplikace obsah webové stránky www.anatomic.us. Naleznete zde možnost se podívat na jakoukoliv část lidského těla počínaje svalovou soustavou, kostrou, nervovým systémem apod. Obsah aplikace je v angličtině, ale vzhledem ke kvalitně provedeným ilustracím si své místo najde i v nejedné české škole.


World National Flags

Zejména při výuce zeměpisu se bude hodit tato aplikace, která vám v přehledné formě nabízí přehled všech států světa. Jednotlivé země včetně vlajky jsou doplněné o informaci o hlavním městě. Častým problémem ale bývá, že si žáci nedokáži zařadit, kde přesně se daný stát nachází, proto je výhodou fakt, že aplikace nabízí i možnost zobrazení státu na mapě. A aby bylo procvičování získaných vědomostí zábavnější, součástí aplikace je i soutěžní kvíz, ve kterém si můžete zkusit, jak si jednotlivé vlajky pamatujete.




Žádné komentáře:

Okomentovat