středa 5. února 2014

333 tipů a triků pro Microsoft Office 2013 (2.díl)

5.     Jaké jsou možnosti pořízení Office?

Protože většina firemních a multilicenčních zákazníků má svoje IT specialisty, kteří se zabývají nákupem SW, v tomto tipu se zaměřím na zákazníky domácí. Pro ně je asi nejvýhodnější možnost pořídit si sadu Microsoft Office 2013 Pro domácnosti, která obsahuje aplikace Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Podmínkou pořízení této verze je její využívání výhradně pro nekomerční potřeby.

6.     Co která aplikace umí?

Ačkoliv kancelářský balík Microsoft Office zná téměř každý uživatel počítače, některé sady obsahují produkty, s nimiž jste se možná ještě nesetkali, proto se vám bude zřejmě hodit následující rychlý přehled všech aplikací:

Word – nejpoužívanější textový editor na světě, slouží k psaní dopisů, zpráv, referátů, seminárních a jiných školních prací, životopisů apod.
Excel – tabulkový kalkulátor, který umožňuje snadným způsobem zpracovávat data v přehledných tabulkách s možností tvorby působivých grafů
PowerPoint – prezentační manažer sloužící k tvorbě efektních prezentací
Outlook – emailový klient pro práci s elektronickou poštou, pro správu kontaktů, plánování času a úkolů
OneNote – pokročily elektronický sešit pro ukládání a psaní poznámek v přehledné formě
Publisher – jednoduchý grafický SW pro tvorbu publikací, letáků, diplomů, brožurek, pozvánek apod.
Access – databázový SW pro zpracování velkého množství dat za pomoci relačních databází
InfoPath – SW pro tvorbu a distribuci elektronických formulářů
Visio – aplikace pro tvorbu diagramů, nákresů budov, rozvodů instalací, plánků prostor apod.
Project – nástroj pro profesionální projektový management, sledování stavu projektů, jejich plánování apod.

7.     Lze mít více verzí Office na jednom počítači?

V případě, že potřebujete mít z nějakých důvodů na jednom počítači nainstalováno více verzí kancelářského balíčku Microsoft Office (např. 2007 a 2010 nebo 2003 a 2010), je nutné při instalaci sady Microsoft Office 2013 zvolit tzv. Vlastní instalaci a zde vybrat možnost ponechat předchozí verze produktu. Není ale možné mít nainstalovanou jednu verzi v 32-bitové podobě a druhou v 64-bitové.

8.     Jak odinstalovat Office z počítače?

Pokud chcete Microsoft Office ze svého počítače odinstalovat, je nutné tak učinit v Ovládacích panelech v panelu Přidat nebo odebrat programy (Windows XP), resp. Programy a funkce (Windows Vista, Windows 7 a Windows 8).

9.     Jak doinstalovat další aplikace nebo funkce?

Je možné, že při práci s Microsoft Office zjistíte, že vám chybí některý volitelný doplněk, který je možné pomocí instalátoru doplnit. Spusťte tedy znovu instalaci Office a v nabídce vyberte možnost Přidat či odebrat součásti.

10.     Jak opravit instalaci Microsoft Office?



Stejným způsobem jako v předchozím tipu je možnost volby opravy instalace Microsoft Office 2013, např. v případě, že máte podezření na chybnou či poškozenou instalaci.


Žádné komentáře:

Okomentovat