čtvrtek 20. února 2014

Příchází OneDrive

O tom, že se populární internetové úložiště SkyDrive bude přejmenovávat na OneDrive jste už asi někde četli. Je tomu pár dní, co se tak stalo a přesně včera se OneDrive dostal ke všem uživatelům z celého světa. Jak už to u takových transformací bývá, nezůstalo to pouze u prostého přejmenování, ale OneDrive nabízí vše, co služba SkyDrive a navíc přináší i poměrně velké množství novinek.

OneDrive je webový prostor pro vaše dokumenty, fotky či jakákoliv další data. Mimo to nabízí i webové verze aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote s možností vytváření online formulářů a dotazníků, spolupráce více osob na jednom dokumentu a mnoho dalšího.

Při nové registrací získáváte zdarma prostor o kapacitě 7 GB, který je ale možné různými způsoby navýšit. Jedním z nich je, že dáte o službě OneDrive vědět svým přátelům. A pokud se některý z nich na základě vaše doporučení a odkazu zaregistruje, oba dva získáváte 500 MB dalšího prostoru navíc. Váš odkaz může tímto způsobem až 10 přátel a vy tak můžete získat až 5 GB prostoru navíc. Další možností je využít funkcí aplikace OneDrive pro mobilní zařízení na platformách Windows Phone, iOS a Android. Pokud si v této mobilní aplikaci povolíte automatické zálohování fotek na OneDrive, ihned získáváte další 3 GB prostoru zdarma.

Mezi další možnosti navýšení kapacity patří různé promoakce např. pro uživatele telefonů Lumia apod. Mimo to je pak možné navýšit kapacitu prostým zakoupením rozšiřujícího balíčku v hodnotách 50 GB, 100 GB a 200 GB.



Přejmenování služby na OneDrive dává ještě více vyniknout komplexní nabídce této služby, protože nejenom, že toto úložiště můžete využít na jakémkoliv zařízení, které má přístup na internet, ale existují i nativní aplikace OneDrive pro Windows Phone, iOS, Android, MacOS nebo Xbox 360 či Xbox One. Je prostě jedno, na jakém zařízení zrovna pracujete, protože svůj jediný cloudový disk – OneDrive – máte vždy s sebou.



Síla služby OneDrive je mimo jiné i v práci s fotografiemi a je poměrně logické, že se programátoři zaměřili na tuto oblast, protože fotky jsou často to nejcennější, co na svých počítačích máme. Proto je možné nahrané fotky zobrazovat ve formě webových galerií, spouštět ve formě prezentace i v samotném prohlížeči.

Další důležitou funkcí pro práci s fotkami je možnost automatického zálohování vámi pořízených fotek na mobilních zařízeních. Cokoliv, co vyfotíte mobilem nebo tabletem se může okamžitě automaticky zálohovat na úložiště OneDrive. A jak bylo již zmíněno, dostanete za to navíc 3 GB prostoru, tak proč to nevyužít?
Přepracován byl i způsob práce se sdílenými soubory, nově je možné snadno a přehledně vidět, kdo co s vámi sdílí a naopak co vy sdílíte s ostatními. A novinky budou pochopitelně přibývat, máte se na co těšit!

Žádné komentáře:

Okomentovat