středa 19. dubna 2017

Rodičovské přístupy do OneNote jsou zde!

OneNote je skvělý nástroj nejen pro dělání poznámek žáků a studentů ve školách. Také je vynikajícím pomocníkem všech učitelů a lektorů, protože umožňuje efektivně a přehledně ukládat všechny své zápisky, podklady pro výuku nebo přípravy do jednoho jediného souboru - sešitu. A navíc, pokud uložíte svůj poznámkový blok do cloudu, máte k němu přístup víceméně z jakéhokoliv zařízení připojeného na internet.

Protože je OneNote hojně využíván právě ve školách, již před několika lety pro něj vznikl doplněk Poznámkové bloky pro školy, který řeší, jak snadno vytvořit a spravovat obsah pro celou třídu. Vytvoření poznámkového bloku pro 30 žáků s prostorem pro spolupráci, pro knihovnu materiálů a především vytvoření sešitu s předpřipravenými oddíly je tak záležitostí několika desítek sekund.

Vývojový OneNote tým velice úzce spolupracuje s komunitou učitelů, zejména s držiteli titulu Microsoft Innovative Educator Expert a jednou z nejžádanějších funkcí poslední doby bylo, aby i rodiče mohli nahlížet do jednotlivých sešitů žáků. A jak asi tušíte, právě tato funkce je od dnešního dne dostupná.

Stačí, když na hlavní stránce Poznánmkových bloků pro školy klepnete na položku Spravovat poznámkové bloky.



V následujícím okně klepněte na položku Odkazy pro rodiče


Nyní jen stačí vybrat, zda chcete vytvořit najednou odkazy pro sešity všech studentů nebo jen jednoho vybraného a klepnout na tlačítko Získat odkaz. 


A to je vše, odkaz je vytvořen, vy jej můžete distribuovat rodičům a pochopitelně, takto vytvořený odkaz je s oprávněním pouze pro čtení a pro zobrazení daného poznámkového bloku není potřeba žádný speciální účet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat