středa 2. listopadu 2016

Zapojte se do Skype-a-thonu 2016

1

Podobně jako loňský rok i letos chystáme na konec listopadu skvělou akci Skype-a-thon. V rámci letošního ročníku, kdy máte možnost během 48 hodin navštívit různé země, se pokusíme překonat hranici 3 milionů nacestovaných virtuálních mil a chceme, abyste byli u toho.

Jak se zapojit?

Krok 1: Jděte na adresu Skypeathon.com, kde naleznete nejnovější informace o této akci a připojte se k Microsoft Educator Community. Z této stránky je možné vytvořit či upravit váš profil, nastavit dostupnost a volný čas a dát ostatním vědět, že v tom jedete (voláte) s námi.

Krok 2: Najděte si třídu nebo odborníka na přednášku v rámci těchto aktivit:
  • Mystery Skype – jednoduchá hra, kdy se dva učitelé domluví na stejném čase, ve kterém si zavolají a nechají hádat děti, aby na základě otázek typu ANO/NE uhodly, kam se vlastně dovolaly. Jedná se o skvělou možnost poznat své vrstevníky po celé planetě.
  • Odborná přednáška – propojte Vaši třídu s odborníky po celém světě napříč všemi oblastmi lidského poznání
  • Virtuální výlet – skvělá příležitost, jak vzít děti na dobrodružnou výpravu bez nutnosti opustit třídu. Chcete navštívit batyskaf, nejsevernější trvale obydlenou polární stanici nebo základní tábor na Everestu? Se Skypem to není problém.
Neváhejte a ještě dnes si na 29. a 30. listopadu naplánujte Vaše přednášky a výlety.

Krok 3: Uskutečněte během těchto dvou dnů naplánovanou akci a po ní sdílejte své zážitky a zkušenosti, počet nacestovaných mil a to, co se studenti naučili a dozvěděli, používejte při tom hashtag #skypeathon . Během akce se také nezapomeňte podívat na stránku Skypeathon.com či si na sociálních sítích vyhledat hashtag #skypeathon. Ihned uvidíte, co se děje po celém světě.



Potřebujete pomoc?

Podívejte se například na tento Sway, kde uvidíte, jak to vypadalo v minulých letech. Těšíme se na slyšenou.  

Žádné komentáře:

Okomentovat