neděle 25. června 2017

Microsoft Teams dostávají nové funkce zaměřené na školy.

Čím dál více produktů Microsoftu dostává podporu a funkce zaměřené pro školství. Ať se jedná o operační systém Windows, kancelářský balík Office nebo online služby Office 365. A stejně tak i vznikají nové, které pro využití ve školství jsou více než vhodné.

Jednou z takových je služba Microsoft Teams. Nástroj, který je dostupná jak ve formě webové, tak i desktopové a mobilní aplikace a který efektivně řeší potřebu komunikace v týmech. A je jedno, zda se jedná o týmy pracovní nebo právě školní.


Oznámení o dostupnosti nových funkcí zaměřených na školství a integrovaných právě do Microsoft Teams bylo zveřejněné květnu letošního roku a je skvělé, že tyto funkce přichází do Vašich Office 365 právě teď, před koncem školního roku. Mnoho škol dělá zpětnou evaluaci uplynulého školního roku a zároveň přemýšlí o tom, jak věci dělat ještě efektivněji a s menší časovou náročností. Dost často tom v tom pomáhají IT prostředky a dost často právě letní prázdniny bývají tím obdobím, ve kterém k nasazením nových technologií a služeb dochází. Tím lépe, že se jedná o kompletně cloudové služby Office 365, které jsou pro školy zdarma a které nevyžadují ve škole budování žádné nové infrastruktury.

Nové funkce ve službě Microsoft Teams jsou dostupné ve 181 zemích a 25 různých jazykových verzích a jak tušíte správně, včetně češtiny. A co je díky Microsoft Teams tedy možné ve škole dělat a využívat?

  • Nástroj School Data Sync automaticky načte seznamy studentů ze školního informačního systému
  • OneNote Poznámkové bloky pro třídy umožňují učitelům snadnou správu a distribuci vzdělávacích materiálů
  • Aplikace integrované do služby Teams a do vzdělávacího procesu
  • Zadávání, kontrola a známkování zadaných úloh a úkolů

Přihlaste se do svých Office 365 ještě dnes a vyzkoušejte si, co všechno Teams nabízí.







Žádné komentáře:

Okomentovat