neděle 30. srpna 2015

Windows aplikace (nejen) pro školství - 18. díl

Čtení knih je zcela jistě zasloužená aktivita, ale proč je jenom číst, když je můžete i vytvářet. A tím není myšleno obyčejné psaní v textovém editoru, ale kreativním způsobem pomocí této aplikace. Do každé stránky je možné vkládat text, obrázky, video a zvuk, sdílet knihy s přáteli, vytvářet výukové materiály nebo interaktivní knihy pro děti.

Multiplication Tables         
Procvičování je u některých témat jedním z nejefektivnějších způsobu naučení se novým dovednostem a násobilka je jednou z nich. V této aplikaci jsou pro vás připraveny dva režimy, režim učení a režim zkoušení, přičemž je vše vytvořeno v pěkném grafickém prostředí s uzpůsobením na dotykové ovládání.


Pro výuku anglické abecedy je určena mj. i aplikace Alphabet Song. Jak již z názvu vyplývá, bude se v ní i zpívat, což je způsob, který je u děti mnohem oblíbenější a efektivnější, než prostá výuka. Zazpívejte si společně a naučte se vše od A do Z.   
  

Pravděpodobně neexistují rodiče, kteří by v dnešní době nevěděli, co je to Mickeyho klubík. Tento populární vzdělávací seriál pro malé děti přichází i na tablety a to v podobě elektronických omalovánek. Děti si v něm mohou vytvářet svůj vlastní 3D svět přesně podle jejich představ.






1 komentář:

  1. Doporučuji aplikaci/hru Vlajky. Hra je vhodná do hodin zeměpisu na druhém stupni ZŠ ale také SŠ.
    Plná hra: https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/vlajky/9wzdncrddbwt

    OdpovědětVymazat