středa 5. dubna 2017

Windows 10 Creators Update je zde!

Po několika měsících testování a desítkách buildů v rámci programu Windows Insider je finální verze další velké aktualizace pro Windows 10 s označením Creators Update hotova. Pro běžné uživatele bude dostupná od 11. dubna 2017 v rámci standardních aktualizací. Tyto aktualizace budou distribuovány ve vlnách a proto je možné, že ne hned v tento den se Vám Creators Update bude nabízet.



Pokud si však chcete vyzkoušet finální verze Creators Update, označovanou jako 1703 již dnes, resp. upgradovat stávající nainstalovanou a zalicencovanou verzi Windows 10 právě na Creators Update, máte, možnost.

Pozn.:Tento postup není dostupný pro edice Enterprise a Education.

1. Přejděte na stránku https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10 a klikněte na tlačítko Stáhnout nástroj.





2. Spusťte stažený nástroj, jako první obrazovka se Vám zobrazí licenční podmínky, se kterými je potřeba souhlasit.V další obrazovce si můžete vybrat, zda chcete stávající počítač upgradovat nebo vytvořit USB flash disk, spustitelné DVD nebo ISO soubor pro pozdější použití nebo pro jiný počítač.

3. Jestliže vyberete volbu Upgradovat tento počítač nyní, na základě nainstalované jazykové verze a edice se začnou stahovat příslušné instalační soubory. Pokud vyberete volbu Vytvořit instalační média, máte možnost si v dalším kroku vybrat, jakou jazykovou verzi, edici a architekturu chcete stáhnout.

4. Nejjednodušší volbou bude pro většinu uživatelů upgrade, proto i zde vyberu první možnost, načež bude následovat stažení zmiňovaných instalačních souborů.



5. Po stažení příslušných souborů dojde k jejich ověření a  vytváření instalačního média pro potřeby upgrade



6. Následuje sada několika kontrol, od zjišťování dalších dostupných aktualizací až po dostatek volného místa na disku.




7.  V následujícím kroku si můžete vybrat, co chcete, aby bylo při upgradu zachováno. Na výběr máte z nabídky, kterou vidíte na obrázku, ve většině případů budete volit asi první možnost.



8. A to je vše co je potřeba pro zahájení procesu upgrade udělat. Nyní dojde k samotné instalaci aktualizace Creators Update, jejíž délka je závislá na výkonu počítače, množství dat a dalších faktorech a řádově by neměla přesáhnout desítky minut. 





9. Windows 10 Creators Update (1703) byl úspěšně nainstalován a vy si můžete vyzkoušet všechny skvělé novinky, které na Vás v rámci této aktualizace čekají.






Žádné komentáře:

Okomentovat