středa 8. března 2017

333 tipů pro Microsoft Office 2016 (231-235)

231.     Jak vytisknout vybraný oddíl?

Jednou z dalších výhod nové funkce oddílů je i možnost jednoduše, snadno a rychle vytisknout vybraný oddíl z prezentace. Stačí klepnout na tlačítko SouborTisk  a v zobrazené nabídce si v sekci Nastavení v dolní části vyberte, jaký oddíl chcete vytisknout.
 

232.     Jak vytisknout vybrané snímky?

Pokud v prezentaci nemáte oddíly, a přesto byste chtěli vytisknout vybrané snímky, stačí ve stejném okně, tj. SouborTisk v textovém poli Snímky zadat čísla snímků, které chcete vytisknout.
 

233.     Jak změnit orientaci textového pole?

Textovým polem (jakožto jedním z nejběžnějších objektů na snímcích) lze také pootáčet. Je možno tím docílit dalšího zpestření prezentace. Otočení textového pole se provádí takto:
1. Klepněte do existujícího textového pole.
2. Klepněte levým tlačítkem myši na bílé kolečko nad textovým polem a tlačítko stále držte.
3. Pohybujte myší ve směru požadovaného otočení.
4. Po otočení textového pole levé tlačítko myši pusťte.
 

234.     Jak vyhledat slovo v prezentaci?

Pokud potřebujete v prezentaci najít výskyt určitého slova nebo slovního spojení, stačí vyvolat dialogové okno Najít, které aktivujete buď pomocí stejnojmenného příkazu na kartě Domů ve skupině Úpravy, nebo klávesovou zkratkou Ctrl+F.
 

235.     Jak nahrazovat text v prezentaci?

Na stejném místě jako v předchozím tipu naleznete i příkaz Nahradit, který slouží k nahrazení textového výrazu za jiný. Stejnojmenné okno se dá vyvolat i klávesovou zkratkou Ctrl+H.
 




Žádné komentáře:

Okomentovat