středa 15. června 2016

Šest skvělých novinek na portálu Microsoft Educator Community.



Společnost Microsoft má pro učitele jedinečnou globální stránku, na které je zaregistrováno více jak 100 000 učitelů z celého světa. Je to místo, kde můžete najít kolegy na spolupráci, náměty a inspiraci pro vzdělávací materiály nebo kde můžete realizovat aktivity Skype in the Classroom, které obohatí vaši výuku cizího jazyka nebo zeměpisu. Mimo to se zde nachází i několik desítek výukových kurzů na aplikace a služby jako jsou Windows 10, Office 2016, Office 365, OneNote, vzdělávání ve 21. století a mnoho dalších. Všechny toto funkce najdete na adrese education.microsoft.com

A právě tento portál nyní dostává šest nových funkcí, které jeho využívání ještě více zjednodušuje a přináší nové možnosti využití. Tady jsou:

1. Snadnější registrace do portálu

Nově je registrační proces značně zjednodušen, je zapotřebí provést méně kroku pro vytvoření účtu na tomto portál. A navíc, automaticky, díky přihlášení s účtem Microsoft, Office 365, Skype, Facebook nebo Twitter se doplní co největší možný počet údajů tak, aby na samotném uživateli jich bylo co nejméně.


2. Snadnější opětovné přihlášení

Tato novinka je určena pro uživatele, kteří již účet na webu education.microsoft.com mají. Automaticky se zobrazí možnost přihlášení se s typem účtu, který již uživatel použil při registraci. Ty ostatní jsou pak skryty tak, aby zbytečně nenarušovaly pozornost uživatele při přihlašování.


3. Nový, vylepšený odznak MIE Certified

Jeden z nejpopulárnějších odznaků, které mohou učitelé na portálu Microsoft Educator Community získat, byl odznak "MIE". Ten je nyní graficky vylepšen, označen jako "MIE Certified" a učitelé ho mohou získat za nasbírání 1000 bodů za aktivity na portále. 


4. Rychlé informace o bodech

Za aktivity na portále získáváte body. Nově máte rychlý přístup k informacím o tom, kolik bodů máte ihned na vaší profilové stránce a především hned vidíte, za co jste tyto body získali. 

5. Nové a přepracované menu

Celé hlavní menu portálu bylo graficky zjednodušeno a rozděleno do části tak, aby bylo přehlednější.


6. 16 nových odznaků k dispozici

Získávání odznaků za aktivity je jedna z nejzábavnějších a přitom nejpřínosnějších aktivit, protože se při ní učitelé vzdělávají v práci s nejnovějšími technologiemi. Nově přibylo do seznamu odznaků 16 nových, které se týkají např. Office Mix, Sway nebo OneNote. Hodně štěstí, při jejich získávání. 

EducCommunity6a.jpg (381×227)
EducCommunity6b.jpg (377×228)

Žádné komentáře:

Okomentovat