středa 26. února 2014

333 tipů a triků pro Microsoft Office 2013 (5.díl)

21.     Poběží mi Office 2013 i na netbooku?

Netbooky (notebooky malých rozměrů) a ultrabooky jsou stále více populární zařízení, ikdyž jsou postupně vytlačovány tablety. Z hlediska HW požadavků jsou téměř všechny dnes prodávané netbooky z hlediska HW dostačující, a to i v oblasti rozlišení displeje, protože Office 2013 jsou podporovány už od rozlišení 1024x576 bodů.

22.     Jak nainstalovat Microsoft Office 2013 na PC bez DVD mechaniky?

Toto bývá častý problém zejména majitelů netbooků, kde žádná CD/DVD mechanika není. V tom případě máte možnost si stáhnout instalátor Microsoft Office přímo z Internetu nebo si jej na jiném počítači zkopírovat z instalačního DVD na USB flash disk. Navíc, většina pořizovaných licencí Office 2013 je elektronických, tj. že si vlastně zakoupíte pouze instalační klíč a instalační soubor jako takový si stáhnete dle pokynů přímo z webu.

23.     Jak si vyzkoušet Office 2013?

U Microsoft Office 2013 máte možnost si stáhnout zkušební verzi, která je po instalaci plně funkční jeden měsíc, nebo si vyzkoušet odlehčené webové verze pod názvem Office Web Apps. Zkušební verzi ke stažení naleznete na stránce http://office.com

24.     Lze převést zkušební verzi na plnou?

Pokud se během používaní zkušební sady Microsoft Office 2013 rozhodnete pro její zakoupení, máte možnost po získání produktového klíče jej zadat do systému a celý kancelářský balík tak bez nutnosti reinstalace povýšit na plnou verzi. Tato možnost se provádí v instalátoru ve volbě Zadat produktový klíč.

25.     Jak změnit barevné schéma aplikací?


Již od verze 2007 lze u aplikací sady Microsoft Office změnit barevné schéma. Na výběr je modré, stříbrné a černé. Zatímco u verze 2007 se Microsoft rozhodl využít jako výchozí schéma modré, ve verzi 2010 byla výchozí barvou stříbrná, tak ve verzi 2013 je standardní barvou bílá. V případě potřeby je možné toto nastavení změnit v nabídce Soubor – Možnosti – Obecné.


Žádné komentáře:

Okomentovat